6 Nisan 2010 Salı

GLUTENSİZ LOKUM KEK


MALZEMELER
- 3 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 3.5 BARDAK GLUTENSİZ UN
SOS MALZEMELERİ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI SU
- 1 YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
- 3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
BULAMAK İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM. YAĞ SÜT VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.DİKDÖRTGEN VEYA KARE KALIBA DÖKÜP ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE PİŞİRELİM. SOĞUDUKTAN SONRA KÜP ŞEKLİNDE PARÇALARA AYIRALIM.
SOS MALZEMESİNİ KARIŞTIRALIM. ATEŞE KOYUP KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRELİM. ATEŞTEN ALIP SOĞUTALIM.
KEK PARÇALARINI SOSA BATIRIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYALIM.
2-3 SAAT DİNLENDİRİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN:)

4 yorum:

  1. Kullandiginiz sivi yag zeytinyagimi yoksa baskabir cesit sivi yagmi. Bunlar da etkili oluyor kek yaparken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece zeytinyağı kullanıyorum canım.. Kolay gelsin.

      Sil
  2. ben tabi sütsüz ve yumurtasız da yapmak zorunda olduğum için 3 yumurta yerine 2 muz+1 kaşık keten tohumu kullandım. iş güç edindim hindistan cevizinde de süt yaptım. oldukça koyu bir hamur elde ettim ama 2 katına çıktı kabardı. lakin tadı çok kötü oldu yahu..çok keskin bir çürük muz tadı vardı. kekini sevmeyince sosunu kaşık kaşık yedim bitirdim walla. glutensiz unuma yanıyorum. bu siteden değilse de bir kaç yabancı vegan sitesinden sütsüz,yumurtasız, glutensiz kek pasta tarifi denedim. bu üçlünün yoksunluğunda başarıya ulaşılamayacağını anladım. önümüzdeki kasım ayına hiç olmazsa süt ya da yumurta alerjimiz geçer de inşallah oğlumun doğumgününü kutlarız. kabak tatlısıyla yaptığımız kutlamalar kabak tadı vermeye başladı çünkü. sevgilerimle.. canı tatlı,pasta,künefe çeken emziren anne :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzüldüm, ama pes etmemek gerekiyor. İlk denemelerde başarısızlık caydırıcı olmamalı. Tadı kötü olduysa malzemeler değiştirilmeli derim. Yumurta yerine hem muz, hem keten tohumu kullanmışsın. Birini kaldır bence. Hindistan cevizinden yaptığın sütte tadını bozmuş olabilir. Keklerde süt kullanmak şart değil zaten ben genellikle meyva suyu kullanıyorum. Mesela bu mevsim taze portakal yada mandalin suyu tavsiye ederim.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...