19 Nisan 2010 Pazartesi
SUSAMLI GEVREK
MALZEMELER
- 125 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
- 3 KAŞIK SIVIYAĞ
- 3 KAŞIK SİRKE
- 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- SUSAM VE TUZ
- 1 YUMURTA ( BEYAZI ÜZERİNE)
- UN ALABİLDİĞİ KADAR (KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK)
UNU HAZIR BÖREKLİK UN OLABİLİR YADA BENİM HAZIRLADIĞIM KARIŞIMI KULLANABİLİRSİNİZ. (1 BARDAK MISIR UNU + 1 BARDAK PİRİNÇ UNU + 1 BARDAK GLUTENSİZ UN ) BU ŞEKİLDE UNLARI KARIŞTIRIP ELEYEREK HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIP UNUNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDELİM. HAMURUMUZ KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE TEZGAH ÜZERİNE ALIN VE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞURUN.
HAMURUMUZU FAZLA BASTIRMADAN ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURU BIÇAKLA İKİ PARMAK GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER HALİNDE KESİYORUZ. KESTİĞİMİZ HER ŞERİDİ İSTEDİĞİMİZ UZUNLUKTA TEKRAR KESİYORUZ.
BİR TABAĞIN İÇERİSİNE YUMURTANIN BEYAZINI , BAŞKA BİR TABAĞA İSE SUSAMI KOYUYORUZ.. SIRASIYLA ÖNCE YUMURTANIN BEYAZINA SONRA SUSAMA BATIRIYORUZ.
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİMİZE HAMURLARIMIZI DİZİYORUZ. 15 DK DİNLENDİRİYORUZ.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
ÇÖLYAKLILAR İÇİN GÜZEL BİR ATIŞTIRMALIK VE YOLLUK OLUYOR. BİR YERE GİDERKEN ÇANTANIZA ATIN VE GİDİN. AÇIKTIĞINIZDA KENDİNİZE UYGUN BİRŞEY BULAMAZSANIZ ÇANTADAN ÇIKARTIN VE TÜKETİN. UZUN SÜRELİ DAYANIYOR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mahlebi cölyak hastaları tüketebilirmi
YanıtlaSilMahlep gluten içermez.
Silçölyal hastaları marketten aldığımız mısır unlarını kullanabilirmi
YanıtlaSilÇapraz bulşma riskinden dolayı garanti veren firmaların ürünlerini önerebiliyorum. Mısır unu için Bağdat ve cıty farm markaları var.
Silteşekkürler..
Silbünsa marka mısır ununu kullanıyordum.bu markayı önerirmisiniz diğer markaları bulunduğum yerde bulmakta zorlanıyorum.
SilÜzgünüz garanti veren Bağdat ve cıty farm firmaları.
Silteşekkür ederim..
YanıtlaSilMerhaba Vildan Abla.Susamlı gevrekler için fırın derecesi kaç olmalı?Şimdiden teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba Esmacığım, fırının derecesi 175 yada 180 derece olursa iyi olur. Kolay gelsin..:)
Sil