22 Nisan 2010 Perşembe
PİZZA
MALZEMELER
- YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 YUMURTA
- 1 PAKET KURU MAYA
- 400 GR GLUTENSİZ EKMEKLİK UN yada ( 1.5 bardak pirinç unu, 1 bardak mısır nişastası, 1 bardak mısırunu)
- 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
- TUZ.
ÜZERİ İÇİN
KAŞAR PEYNİRİ, DOMATES SOSU VE ÜZERİNE KOYMAK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY. (sucuk,sosis,peynir,biber,domates,zeytin, mantar vs.)
YAPILIŞI
UN DIŞINDAKİ MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.. UNU ELEYİP İLAVE EDİYORUZ. HAMURUMUZ ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞURUYORUZ. DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. 45 DAKİKA KADAR MAYALANACAK.
HAMURU İKİ YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIYORUZ. BU ŞEKİLDE YAPIŞMADAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE AÇABİLİRSİNİZ.
HAZIILANAN PİZZALARIN ÜSTÜNE DOMATES SOSUNU YAYIYORUZ. İSTEDİĞİMİZ MALZEMELERİ DÖŞÜYORUZ. 180 DERECE ISINMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARIP ÜSTÜNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİYORUZ. TEKRAR FIRINA VERİP KAŞAR ERİYİNCE ÇIKARIYORUZ.
SICAK SICAK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vildan Hanim, hangi sirketin pastirmalari glutensizdir? Bildigim kadariyla cemen glutenli oldugundan pastirma yememiz yasak,
YanıtlaSilMerhaba,
SilDoğrudur, pastırma çemenli olduğundan ve gluten içerdiğinden yememiz yasak.
Sucuk, sosis ve salam için şu an için garanti veren tek firma İKBAL. Bu firmanın ürünlerini alabilirsiniz.
Sil