20 Nisan 2010 Salı

PATATES ÇANAĞI





MALZEMELER

- 4-5 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
- 1 ADET HAVUÇ (İNCE RENDELENMİŞ)
- 5-6 DAL MAYDANOZ İNCE DOĞRANMIŞ
- 1 KASE YOĞURT
- 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
- 2 DİŞ SARIMSAK
- LİMON SUYU,SIVIYAĞ,KARABİBER,TUZ

YAPILIŞI

HAŞLANMIŞ PATATESLERİ İYİCE EZİP PÜRE HALİNE GETİRİN.İÇİNE HAVUÇ RENDESİ VE MAYDANOZLARI İLAVE EDİN.
KARIŞIMA ZEYTİNYAĞI, LİMON SUYU, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYEREK İYİCE YOĞURUN.
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİNİZDE YUVARLAYIN. PARMAĞINIZLA ORTASINI OYUN VE SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİN.
YOĞURT, MAYONEZ VE EZİLMİŞ SARIMSAĞI KARIŞTIRIN. KAŞIK İLE PATATES ÇANAKLARINA DOLDURUN. SÜSLEYEREK SERVİS EDİN
İSTENİRSE ÜZERİNE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ GEZDİRİLEBİLİR.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...