12 Nisan 2010 Pazartesi

ALTIN EKMEK



ÇÖLYAKLI ÇOÇUKLAR İÇİN HARİKA BİR EKMEK . İÇİNDEKİLER İTİBARİYLE ÇOK BESLEYİCİ VE SAĞLIKLI BİR EKMEK. TARİFİ DEVLETŞAHIN DERGİSİNDEN ALDIM. YAPAN İPEK KUŞÇU BEN DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU.SİZLEREDE TAVSİYE EDERİM. ORJİNAL İSMİ ( GLUTENSİZ FINDIKLI ÜZÜMLÜ EKMEK) . İÇİNDE TUZ VEYA ŞEKER YOK. İÇİNE KONAN MALZEMELER BU LEZZETİ SİZE VERİYOR. EVET MALZEMELER AŞAGIDA BAŞLIYORUZ.
MALZEMELER
- 1 ADET YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI FINDIK
- 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
- 1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARANFİL
- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ İYİCE BİRBİRİNE YEDİRENE DEĞİN KARIŞTIRIN.
HAMURDA DİKKAT EDECEĞİNİZ EN ÖNEMLİ NOKTA MORMAL EKMEK HAMURU YERİNE KOYU BİR KEK HAMURU KIVAMINI TUTTURMAYA DİKKAT ETMENİZ OLMALI
1 SAAT KADAR DİNLENDİRİN HAMURUNUZU
KALIBA KAŞIKLA AKTARARAK VEYA ELİNİZİ HAFİF YAĞLAYIP HAMURLARA YUVARLAK ŞEKİL VEREREK MÜFFİN KALIPLARINA YERLEŞTİRİN
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DADİKA ORTA DERECEDE (170) PİŞİRİN
AFİYET OLSUN.
OKULA GİDEN ÇOCUKLARINIZIN ÇANTASINA ATIN.

2 yorum:

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...