25 Nisan 2010 Pazar

MUZLU EKMEK


MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 2 KAŞIK HİNDİSTAN CEVİZİ
- 2 YUMURTA
- 1 BARDAK MUZ PÜRESİ
- YARIM BARDAK ŞEKER
- YARIM BARDAK SIVIYAĞ
YAPILIŞI
İTHAL BİR TARİF. DEĞİŞİKLİK İSTEYENLER İÇİN. EKMEK DİYE GEÇİYOR FAKAT KEK GİBİ. YAPMAYA ÖNCE YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPARAK BAŞLIYORUZ.
SIRASIYLA SIVIYAĞ,MUZ PÜRESİ,HİNDİSTAN CEVİZİ VE PİRİNÇUNU VE TARÇIN. ENSON KABARTMA TUZUNU EKLEYİP KALIBA DÖKÜYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 15-30 DAKİKADA HAZIR. PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KÜRDAN BATIRIYORUZ. KURU İSE TAMAM.
İLK SICAKLIĞI GEÇENE KADAR BEKLEYİP KALIPTAN ÇIKARIYORUZ.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...