27 Aralık 2010 Pazartesi

MAYASIZ EKMEK


  
Maya alerjisi olan dostlar için yaptım bu ekmeği.  Ben  çok beğendim. Kek gibi yumuşacık oldu. 
Tadına gelince içine konan pekmez sizi yanıltmasın. Oldukça hoş bir tadı var. Pekmez ekmeğin görüntüsünüde değiştirdiği için çocukların hoşuna gideceğini sanıyorum. 
Ekmeğin ölçülerini makinada yapmak isteyenler için  cup olarak verdim. Ben makina ekmeğini sevmiyorum. Fırında daha çok hoşuma gidiyor. Makinada yapacaksanız önce sıvı malzemeleri sonra kuru malzemeleri koyuyorsunuz. Makinada kek programında pişiriyorsunuz.
Tercih size kalmış. Denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum. 
Deneyen arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim.
Gelelim tarife;

MALZEMELER

- 1 CUP (BARDAK) SÜT / SU
- 1 YUMURTA
- 1/4 CUP YADA YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1/4 CUP YADA YARIM ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ.
- 1 CUP MISIR UNU
- 1 CUP KARABUĞDAY UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 TATLI KAŞIĞI SODA

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE 1 BARDAK SICAK SÜT İLE MISIR UNUMUZU KARIŞTIRIYORUZ.
DİĞER YANDAN 1 YUMURTA, PEKMEZ VE ZEYTİNYAGINI ÇIRPIYORUZ.
ÜZERİNE SÜTLE KARIŞTIRDIĞIMIZ MISIR UNUMUZU DÖKÜYORUZ.
ÇIRPMAYA DEVAM EDERKEN KARABUĞDAY UNUNU, KABARTMA TOZUNU , TUZ VE SODAYI EKLİYORUZ.
KEKDEN BİRAZ DAHA KIVAMLICA OLAN HAMURUMUZ HAZIR.
YAĞLAYIP UNLADIĞIMIZ KALIBIMIZA DÖKÜYORUZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 180 DERECE FIRINIMIZDA 35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

7 yorum:

  1. Sevgili Vildan Hanım, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Ben de bloğunuzu gezdim ve tariflerinizi çok beğendim. Çok sağlıklı tarifler. Bundan sonra sık sık ziyaret edeceğim. Gluten alerjim yok ama sağlıklı beslenmeye dikkat ederim. Kinoayı mutlaka denemelisiniz, çok seveceksiniz.
    Ekmek tarifinizde çok hoş ve lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İlginize çok teşekkürler. Her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  3. İnanın, bu sayfayı keşfettiğim bu günü hiç unutmayacağım. ben çölyak hastası değilim ancak yaptırdığım york test sonucunda gluten intoleransım çıktı. diyetisyenin verdiğini karabuğday ekmeğini 1 hafta boyunca çeşitli şekillerde pişirip yemeye çalıştım. o kadar ağır ve tahammülü imkansız bir kokusu var ki, içine tarçın, ceviz, vanilya bile koydum, olmadı. bugün bu tarifi görür görmez yaptım, sonuç harika. hem çok kolay, hem de karabuğday ununun korkunç kokusu neredeyse yok gibi. benim mayaya ve yumurtaya da intoleransım olduğundan, yumurta yerine "yarım çay bardağı suya yarım tatlı kaşığı keten tohumu tozu" kattım, onu kullandım. kabartma tozunda gluten olduğunu söylemişti doktorum, o yüzden karbonatı biraz fazlaca koydum, kabartma tozu kullanmadım. artık ekmeksiz bir hayat sürdürmek zorunda değilim. sonsuz teşekkürler. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tesekkurler vildan hnm

    ugur

    YanıtlaSil
  5. size ne kadar teşekkür etsem yetersız haep sizin tarıflerınızle çok güzel şeyler yaptım dışardan almama gerek bile kalmadı tüm ihtıyaçlarımı hemen hemen kaşılıuorum tekrar elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. selam..karabuğday unu yerine başka ne kullanabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabuğday unu yerine istediğiniz glutensiz unu kullanabilirsiniz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...