FORUM

ÇÖLYAKLILAR DAYANIŞMASI

8 yorum:

  1. Öncelikle bu muhteşem blog için çok teşekkür ederim. Ben 21 yaşındayım, çölyak olduğumu öğreneli iki ay oldu. Şu an diyetime çok dikkat ediyorum. Tarifleriniz mükemmel. Özellikle ekmekleriniz çok lezzetli görünüyor, inşallah ben de hepsini deneyeceğim :) Aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum: Özellikle çeşnilerin bulunduğu yiyeceklerde gluten olduğunu okumuştum. Bu da sosis de sucuk da gluten olduğunu gösterir. Bazı tariflerinizde sucuk, sosis kullanmışsınız. Kullandıklarınız özellikle glutensiz olanlar mı? Yoksa değil mi?
    Şimdiden çok teşekkür ederim, yaptıklarınızın resimleri bile mutlu etmeye yetti. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım, güzel düşüncelerin için teşekkürler.:) Ailemize hoşgeldin..Zamanla glutensiz yaşama alışacağına eminim. İstersen Facebook da Çölyaklılar dayanışma Grubumuza katılabilirsin. Grubdaki arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunabilirsin.
    Soruna gelince sadece çeşnilerde değil pek çok şeyde gluten bulunabiliyor. Sana yardımcı olması için aşağıdaki linki veriyorum. Gluten Free Hayat siteyi hazırlayan sevgili Arzum sürekli bilgileri güncellemekte. Sana siteyi gezmeni tavsiye ederim. Glutensiz ürün listesinide orada bulabilirsin.
    Esenkal...:)

    http://www.glutenfreehayat.com/

    YanıtlaSil
  3. Ağlamak istiyorum eşime bir hafta önce çölyak teşhisi kondu herşey çok zor 2 buçuk yasında bir oğlum ve 3 aylık bebeğim var eşime herşeyi evde hazırlamaya çalışıyorum ama herşeye yetişemiyorum eşim çok kilo kaybetti akşama kadar dışarda hiç bişey yemeden zaman geçiriyo çok üzülüyorum şaşırıp kaldım ne yapacağımı bilmiyorum çok üzülüyorum üstelikte etrafımızda ekmeğin kabuğunu ye bişey olmaz diyenler varken herşey öyle zorki allahım yardım et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Eşine teşhis konması en güzel haber aslında. Teşhis konmasa pek çok sıkıntıyı yaşıyor ve sağlığından bir şeyler kaybediyor olacaktı.
      Şu an eşin çölyak ve ömür boyu glutensiz beslenecek. 2 çocuğum var demişsin. Allah bağışlasın. Bence bu kadar büyütme derim. Eşine sadece ekmek yapacaksın, oda sizin yediğiniz yemeği yiyecek. Sana kolaylık olması için bulguru kaldır derim onun yerine pirinç kullan. Çorbaların terbiyesini glutensiz unla yap. Mutfakta sadece makarna için ayrı bir kap ve kaşık ayır. Onunla çocukların ve kendin için makarna yaparsın. Sana kolaylık olması için diğer yemekleri hepinizin yiyebileceği şekilde yap derim.
      Çocuklarında küçük zaten, çölyak genetik bir hastalık ve çocuklarda da çıkabilir. Doğuştan yoksa iyi. Onlarında ilerde çölyak olmaması için mümkün olduğunca glutensiz beslenmesi iyi olur diye düşünüyorum. Zaten çağımızda çölyak yanlış beslenmeden dolayı arttı. Bu vesileyle çocuklarını da sağlıklı beslemiş olursun.
      Panik yapacak ve üzülecek hiçbirsey yok, zamanla alışacaksın canım. İlerde glutensiz pastalar börekler yapacaksın. Ailecek rahatlıkla yiyeceksiniz.
      Şu an yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Normalde bile 2 küçük çocukla hayat bazen bunaltır insanı. Hepsi geçecek alışacaksın merak etme. Sevgiyle..:)

      Sil
  4. Selam ben de gluten hassasiyeti var..bunu 38 Yaşında zor süreçlerden geçerek farkettim..çölyak Değilim ama geçirdiğim FMF atakları sonrası kullandığım ilaçlar beni epeyce sıkıntıya soktu..15gundur glutensiz besleniyorum..sanırım bu benim yeniden doğuşum olacak..blog çok güzel.emeğinize ,yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sn.Yetkili,

    İstanbul Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’nda Bitirme Tezi için Çölyak Hastaları’nın tüketemediği Gluten proteini ihtiva eden besinlerin hangileri olduğunu bunu çölyak hastası kişilerin kolay ayırt edebilmesi adına mobil bir uygulama vasıtasıyla gıda ürünlerinde barkod okutulmasıyla hastaya ilgili tüketim malzemesinin gluten ihtiva edip etmediği bilgisini vereceğimiz bir tasarım üzerinde çalışmaktayım.

    Ayrıca ilgili konu işim gereği çalışıyor olduğum Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul ili Anadolu güney Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreterliği tarafından da desteklenen ve Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında değerlendirilerek yakın zamanda bir organizsyon yapılması planlanmaktadır.

    Bu konuda gluten ihtiva eden veya gluten ihtiva etmeyen ürünlerin Ürün Adı-Barkod Numarası-Marka bilgilerine ihtiyaç duymaktayım. Bu bilgilere şu an için manuel olarak tek tek ürünler elime geçtikçe içindekiler kısmından bakarak not etmeye çalışıyorum.

    Gluten içereren veya içermeyen ürünlerin barkod numarası, ürün adı ve marka bilgilerine kolay ulaşabileceğim bir veri tabanı sistemi var mıdır ? Ya da bu işlemi nasıl kolaylaştırabiliriz yardımcı olabilirseniz çok sevinir, çok mutlu olurum.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Herkese merhabalar, Eşimin yeğeni Çölyak hastası olduğu için konuyla ilgili değişik bilgilere ulaşmaya çalışıyorum. Sayfanızdan yemek tarifleri için faydalandım. Çok teşekkürler.
    Araştırma yaparken bu kitapla ilgili bir bilgi edindim. sayfayı açtığımda çok değerli olarak değerlendirdiğim bilgiler olduğunu farkettim. Sizlerlede bu konuyu paylaşmak istedim. Linki tıkladığınızda gelen sayfada ( http://www.gapskitap.com/ana-sayfa.html ) yazar ve GAPS hakkında başlığının üstüne gelin aşağı açılan listede Gaps tedavisi hakkında başlığının üstüne geldiğinizde yana doğru açılan sayfadaki yazıları okuyun. Şimdiden iyi okumalar. Sizlere yarar sağlaması umuduyla... Serhat Abraz

    YanıtlaSil
  7. Mrb. Sinbo degirmeniniz misiri un haline getirir mi acaba

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...