2 Nisan 2010 Cuma

SUSAMLI KURU PASTA


MALZEMELER

- 125 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN

- 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

- 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

- 2 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ SUSAM

- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

- KABARTMA TOZU

- GLUTENSİZ UN (GLUTENSİZ UN, PİRİNÇ UNU, MISIRUNU KARIŞIMI)

YAPILIŞI

UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEME GÜZELCE KARIŞTIRILIR.

UN VE KABARTMA TOZU EKLENEREK BİRAZ SERTÇE HAMUR ELDE EDİYORUZ. (UN MİKTARINI YAZMADIM SİZ HAMURUN KIVAMINA GÖRE EKLEYECEKSİNİZ.)

HAMURUMUZU TEZGAHTA MERDANE İLE 1 CM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ.

SU BARDAĞI İLE KESEREK YUVARLAK PASTAMIZI OLUŞTURUYORUZ.

ÜZERİNE YUMURTANIN SARISINI BİRAZ SIVI YAĞ İLE İNCELTİP SÜRÜYORUZ.

YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİP 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...