17 Nisan 2010 Cumartesi

ÇİKOLATALI RULO PASTA


MALZEMELER
- 4 YUMURTA
- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
İÇİ İÇİN
1 PAKET DR OETKER ÇİKOLATALI PUDİNG
YAPILIŞI
4 YUMURTA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ MİKSER İLE ÇIRPIN. PİRİNÇ UNUNU NİŞASTAYI KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN.
KARIŞIMI YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BİR TEPSİYE YAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. FAZLA PİŞMESİN, ÇOK PİŞERSE SERTLESİR VE RULO YAPARKEN KIRILABİLİR.
KEK PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIP YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA GEVŞEK BİR ROLU YAPIN. ÜZERİNE ISLAK BİR HAVLU SERİP KEKİ DİNLENDİRİN.
ILININCA RULOYU AÇIN. İÇİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ PUDİNGİ BOLCA SÜRÜN. KEKİ YAVAŞÇA SARARAK ROLU HALİNE GETİRİN. RULONUN ETRAFINA YANLARINA KALAN PUDİNGİ SÜRÜN.
ÜZERİNE BOLCA İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK YADA CEVİZ SERPEREK SÜSLEYİN.
BUZDOLABINDA 2-3 SAAT DİNLENDİRİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...