4 Nisan 2010 Pazar

FANTALI TATLI



MALZEMELER

- 1 LİTRE SÜT
- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 PAKET VANİLYA
--------------------------
------------
- 1 LİTRE FANTA (VİŞNE SUYUDA OLABİLİR)
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER

YAPILIŞI
ÖNCE SÜTLÜ MUHALLEBİYİ PİŞİRİYORUZ.
MUHALLEBİYİ PİŞİRİRKEN BİR BARDAK SÜTLE NİŞASTAYI SULANDIRIP KAYNAYAN ŞEKERLİ SÜTE DÖKELİM VANİLYAYIDA İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. KIVAMA GELİNCE ATEŞTEN ALALIM.
PUDİNĞ KAPLARINA PAYLAŞTIRALIM. DAHA SONRA FANTALI VEYA VİŞNELİ TATLIYI PİŞİRİYORUZ. (AYNEN MUHALLEBİ GİBİ)
SOĞUYAN MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE PAYLAŞTIRIYORUZ.
ÜZERİNİ SÜSLEREK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

BİR BAŞKA SUNUM ŞEKLİDE BORCAM TEPSİ İLE OLUYOR. MİSAFİR AĞIRLAYACAĞINIZ ZAMAN ISLATILMIŞ DİKDÖRTGEN BORCAMA SIRASIYLA TATLILARI PİŞİRİP DÖKÜN SOĞUYUNCA KARELERE BÖLÜP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

2 yorum:

  1. Günaydın Vildan Hocam. Borcamda Glutensiz Vişneli Fantalı Tatlınızı akşam yaptım.Bulaşsız bir güvenilir glutensiz Nişasta bulamadığım, onun yerine GNK markalı Glutensiz Nişasta Karışımı koyduğum halde bile çok güzel oldu.Biz çölyaklılara olan yol göstericiliğiniz bize güç cesaret ve mutluluk veriyor. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Bu eski bir tarifimdir. Haklısın şu an onay veren marka yok. Bu yüzden nişasta gerektiren yerlerde GNK yada metvak unu kullanıyoruz. Yanlız nişasta yerine kullanmamız gerektiğinde elemeyi unutmayalım. Bu unlar ekmek için üretildiğinden içinde katkı malzemesi, tuz ve şeker bulunur. Eline sağlık..:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...