4 Nisan 2010 Pazar

POĞAÇA


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 125 GR MARGARİN
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- KABARTMA TOZU
- ALABİLDİĞİ KADAR UN
(UNU KARIŞIM HALİNDE KULLANIYORUZ 1 BARDAK MISIRUNU 1 BARDAK PİRİNÇ UNU 1 BARDAK GLUTENSİZ UN)
İÇİ İÇİN
PEYNİR VE MAYDANOZ

YAPILIŞI
YUMURTAYI YOĞURTLA BERABER ÇIRPIYORUZ ZEYTİNYAĞINI VE ERİTİLİP SOĞUTULMUŞ MARGARİNİ KARIŞTIRIYORUZ.KABARTMA TOZU VE UN İLAVESİ İLE YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ.
HAZIRLANAN HAMURUMUZDAN UFAK PARÇALAR KOPARIP İÇ MALZEMESİ KOYUYORUZ. KENARLARINDAN KAPATIP BİRLEŞME YERİ AŞAĞI GELECEK ŞEKİLDE TEPSİYE DİZİYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM SERPİYORUZ.
180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Yine denemek istedigim bir tarif ancak yogurt var icinde maalesef. Yogurt koymasam bunun yerine ne koyabilirim?
    Sevgiler
    Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurt koymayacaksan yerine 1 çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi tavsiye ederim. Sirke kokusu için 1 çay kaşığı mahlep ilave edebilirsin. Kolay gelsin canım..:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...