22 Nisan 2010 Perşembe
KAZANDİBİ
MALZEMELER
- 1 LİTRE SÜT
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 KAŞIK PİRİNÇ UNU
- 2 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
- 1 PAKET VANİLYA
- 2-3 KAŞIK PUDRA ŞEKERİ
- 50 GR MARGARİN
YAPILIŞI
1 BARDAK SÜTÜMÜZÜ AYIRIP KALANI TENCERE İLE ATEŞE KOYALIM.
1 BARDAK SÜT İLE PİRİNÇ UNU VE MISIR NİŞASTASINI KARIŞTIRALIM.
TENCEREDE KAYNAMAKTA OLAN SÜTE ŞEKERİMİZİ İLAVE EDELİM. ŞEKER ERİYİNCE SÜTLE KARIŞTIRDIĞIMIZ PİRİNÇUNU VE NİŞASTAYI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK KAYNAYAN SÜTE EKLEYELİM. MUHALLEBİ KIVAMINA GELDİĞİNDE ATEŞTEN ALALIM.
VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEYİP MİKSERLE 5 DAKİKA ÇIRPALIM.
GENİŞ BİR FIRIN TEPSİSİNİ MARGARİN İLE YAĞLAYALIM. PUDRA ŞEKERİNİ HERTARAFINI KAPLAYACAK ŞEKİLDE TEPSİYE ELEYELİM. MUHALLEBİYİ TEPSİYE YAYARAK DÖKELİM.
OCAĞI ORTA ATEŞTE AÇARAK TEPSİYİ ATEŞİN ÜZERİNDE GEZDİRİN.
(bu işlem ile muhallebinin tabanı kızaracak)
DAHA BÜYÜK , İÇİNDE SU OLAN TEPSİNİN İÇİNE KOYARAK SOĞUTALIM.(kazandibinin kolay çıkmasını sağlıyor)
SOĞUYAN TEPSİYİ BİRAZ BUZDOLABINDA BEKLETELİM. SERVİS YAPACAĞIMIZ ZAMAN DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE KESİP , SPATULA YARDIMI İLE RULO YAPARAK TABAKLARA ALALIM.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vildan hanım merhabalar. ben bu tarifi birebir uyguladım lakin muhallebinin tabanını bir türlü kızartamadım. kısık orta yüksek ateşte 5-10-15 dakika. yok bir türlü renk değiştirmedi. başka bir püf noktası mı vardı acaba atladığım?
YanıtlaSilMerhaba canım, sürekli yaptığım bir tatlıdır bu. Tepsiyi iyice yağladın mı? Birde pudra şekeri tepsinin her yerini kaplamalı. Bu şekilde mutlaka kızarması gerekli. Kazandibinin başka bir püf noktası yok. Ateş üzerinde mutlaka dibinin yanması gerekir. Zamanı biraz daha uzatabilirsin.
Sil