10 Nisan 2010 Cumartesi

KREMALI ELMA TATLISI


MALZEMELER
- 8 ADET ELMA
- 1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NIŞASTASI
- 500 GR SÜT
- 1 AVUÇ ÇEVİZ (İRİ PARÇALI)
- 2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- YARIM PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
ELMALARIN DIŞINI SOYUYORUZ. İÇİNİ ÇIKARIP YARIM SU BARDAĞI SU VE ŞEKERİN YARISI İLE KAYNATIYORUZ. SUYU KOYULAŞINCA ELMALARI KASELERE ÇIKARIYORUZ.
ORTALARINA CEVİZ VE TARÇIN KARIŞIMINI KOYUYORUZ.
KREMA İÇİN : TENCEREYE 1 YUMURTA ŞEKERİN DİĞER YARISI VE NİŞASTA KONULUP SÜT İLE EZİLİR. SÜTÜN TAMAMI İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. EN SON VANİLYA İLAVE İDİLİR.
KREMA ELMALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. KASE İLE YADA TABAK İLE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.:)

1 yorum:

  1. bütün tarifleriniz nefis.Ellerinize sağlık.Allah sizden raazı olsun vildan Hanım.

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...