25 Nisan 2010 Pazar

MISIR UNLU EKMEK (II)


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 KAŞIK ŞEKER
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
- 3 FİNCAN SÜT
- 3 FİNCAN MISIRUNU
- 1 FİNCAN PİRİNÇ UNU
- YARIM FİNCAN MISIR NİŞASTASI
- 1 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
BURADAKİ FİNCAN KAHVE FİNCANI ÖLÇÜSÜDÜR. MALZEMELERİ MAKİNAYA YİNE ÖNCE SIVILARI SONRA KURULARI KOYUYORUZ. EN ÜSTE MAYAYI DÖKÜYORUZ. HACİM OLARAK KÜÇÜK BİR EKMEK. MAKİNA AYARINIZI BUNA GÖRE YAPIN.
ELDE YAPMAK İSTERSENİZ. ŞEKER VE YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIN SONRA DİĞER MALZEMELERİ İAVE EDİN.
TAHTA KAŞIK İLE KARIŞTIRIP KABARMASI İÇİN 45 DAKİKA BEKLETİN. ARDINDAN FIRINA VERİN.
AFİYET OLSUN.

MISIR UNLU EKMEK (MAKİNA İLE)


MALZEMELER
- 1 KAP ÖLÇEK MISIR UNU
- 1 KAP ÖLÇEK PİRİNÇ UNU
- 1 KAP ÖLÇEK MISIR NİŞASTASI
- 1,5 KAP ÖLÇEK SÜT
- 1/2 (YARIM) ÖLÇEK SIZMA ZEYTİNYAĞI
- 1 YUMURTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 KÜÇÜK ÖLÇEK TUZ
- 1 KÜÇÜK ÖLÇEK ŞEKER
- 1 BARDAK LOR YADA BEYAZ PEYNİR
- BİR TUTAM DEREOTU
YAPILIŞI
EKMEK MAKİNASINA ÖNCELİKLE ODA SICAKLIĞINDAKİ SIVI MALZEMELERİ KOYUYORUZ. ODA SICAKLIĞINDAKİ YUMURTAYI KIRIYORUZ. TUZU VE ŞEKERİ EKLİYORUZ. MALZEMELERİN ÜZERİNE HARMANLADIĞIMIZ UNLARI KOYUYORUZ.EN ÜSTE KABARTMA TOZUNU KOYUYORUZ. MAKİNAMIZIN CİNSİNE GÖRE AYARLARIMIZI YAPIP PİŞİRİYORUZ.
KAHVALTILIK GÜZEL BİR EKMEK. AFİYET OLSUN.-

PATATESLİ EKMEK


MALZEMELER
- 1 BARDAK SÜT
- 1 YUMURTA
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
- 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 BARDAK HAŞLANMIŞ RENDELENMİŞ PATATES
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
-1 BARDAK ÖĞÜTÜLMÜŞ KARABUĞDAY
- 1 PAKET KURU MAYA
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ.
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELER ÖNCE SIVILAR OLMAK ÜZERE MAKİNAYA YERLEŞTİRİLİR. İSTENEN AYARDA PİŞİRİLİR.
ELDE YAPMAK İSTERSENİZ, MALZEMELERİ KARIŞTIRIP MAYALANMASINI BEKLEYİN SONRA FIRINA VERİN.
AFİYET OLSUN.

ÜZÜMLÜ EKMEK


MALZEMELER
- 1 BARDAK SÜT
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
- 2 YUMURTA
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- YARIM BARDAK MISIR UNU
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 YEMEK KAŞIĞI BAL
- YARIM BARDAK KURU ÜZÜM
- YARIM BARDAK EZİLMİŞ FINDIK
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN.
-1 PAKET KURU MAYA
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ SIVILAR BAŞTA OLMAK ÜZERE MAKİNAYA KOYUP, İSTEDİĞİMİZ AYARDA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

MUZLU EKMEK


MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 2 KAŞIK HİNDİSTAN CEVİZİ
- 2 YUMURTA
- 1 BARDAK MUZ PÜRESİ
- YARIM BARDAK ŞEKER
- YARIM BARDAK SIVIYAĞ
YAPILIŞI
İTHAL BİR TARİF. DEĞİŞİKLİK İSTEYENLER İÇİN. EKMEK DİYE GEÇİYOR FAKAT KEK GİBİ. YAPMAYA ÖNCE YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPARAK BAŞLIYORUZ.
SIRASIYLA SIVIYAĞ,MUZ PÜRESİ,HİNDİSTAN CEVİZİ VE PİRİNÇUNU VE TARÇIN. ENSON KABARTMA TUZUNU EKLEYİP KALIBA DÖKÜYORUZ. 180 DERECE FIRINDA 15-30 DAKİKADA HAZIR. PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KÜRDAN BATIRIYORUZ. KURU İSE TAMAM.
İLK SICAKLIĞI GEÇENE KADAR BEKLEYİP KALIPTAN ÇIKARIYORUZ.
AFİYET OLSUN

22 Nisan 2010 Perşembe

PİZZA


MALZEMELER
- YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 YUMURTA
- 1 PAKET KURU MAYA
- 400 GR GLUTENSİZ EKMEKLİK UN yada ( 1.5 bardak pirinç unu, 1 bardak mısır nişastası, 1 bardak mısırunu)
- 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
- TUZ.
ÜZERİ İÇİN
KAŞAR PEYNİRİ, DOMATES SOSU VE ÜZERİNE KOYMAK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY. (sucuk,sosis,peynir,biber,domates,zeytin, mantar vs.)
YAPILIŞI
UN DIŞINDAKİ MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.. UNU ELEYİP İLAVE EDİYORUZ. HAMURUMUZ ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞURUYORUZ. DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. 45 DAKİKA KADAR MAYALANACAK.
HAMURU İKİ YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIYORUZ. BU ŞEKİLDE YAPIŞMADAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE AÇABİLİRSİNİZ.
HAZIILANAN PİZZALARIN ÜSTÜNE DOMATES SOSUNU YAYIYORUZ. İSTEDİĞİMİZ MALZEMELERİ DÖŞÜYORUZ. 180 DERECE ISINMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARIP ÜSTÜNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİYORUZ. TEKRAR FIRINA VERİP KAŞAR ERİYİNCE ÇIKARIYORUZ.
SICAK SICAK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

KAZANDİBİ


MALZEMELER
- 1 LİTRE SÜT
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 KAŞIK PİRİNÇ UNU
- 2 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
- 1 PAKET VANİLYA
- 2-3 KAŞIK PUDRA ŞEKERİ
- 50 GR MARGARİN
YAPILIŞI
1 BARDAK SÜTÜMÜZÜ AYIRIP KALANI TENCERE İLE ATEŞE KOYALIM.
1 BARDAK SÜT İLE PİRİNÇ UNU VE MISIR NİŞASTASINI KARIŞTIRALIM.
TENCEREDE KAYNAMAKTA OLAN SÜTE ŞEKERİMİZİ İLAVE EDELİM. ŞEKER ERİYİNCE SÜTLE KARIŞTIRDIĞIMIZ PİRİNÇUNU VE NİŞASTAYI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK KAYNAYAN SÜTE EKLEYELİM. MUHALLEBİ KIVAMINA GELDİĞİNDE ATEŞTEN ALALIM.
VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEYİP MİKSERLE 5 DAKİKA ÇIRPALIM.
GENİŞ BİR FIRIN TEPSİSİNİ MARGARİN İLE YAĞLAYALIM. PUDRA ŞEKERİNİ HERTARAFINI KAPLAYACAK ŞEKİLDE TEPSİYE ELEYELİM. MUHALLEBİYİ TEPSİYE YAYARAK DÖKELİM.
OCAĞI ORTA ATEŞTE AÇARAK TEPSİYİ ATEŞİN ÜZERİNDE GEZDİRİN.
(bu işlem ile muhallebinin tabanı kızaracak)
DAHA BÜYÜK , İÇİNDE SU OLAN TEPSİNİN İÇİNE KOYARAK SOĞUTALIM.(kazandibinin kolay çıkmasını sağlıyor)
SOĞUYAN TEPSİYİ BİRAZ BUZDOLABINDA BEKLETELİM. SERVİS YAPACAĞIMIZ ZAMAN DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE KESİP , SPATULA YARDIMI İLE RULO YAPARAK TABAKLARA ALALIM.
AFİYET OLSUN.

20 Nisan 2010 Salı

ÇİĞBÖREK


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- YARIM SU BARDAĞI MISIRUNU
- 1 KAŞIK SİRKE
- SU
İÇ MALZEMESİ
- 250 GR KIYMA
- 1 SOĞAN
- 3-4 DAL MAYDANOZ
- KARABİBER,TUZ
- YARIM ÇAY BARDAĞI SU
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
YUMURTA ,UN, SİRKE VE TUZ İLE HAMUR YOĞURULUR. BİR KENARDA DİNLENMEYE BIRAKILIR.
İÇ MALZEMESİ İÇİN SOĞAN RENDELENİR. KIYMA, KARABİBER VE TUZ İLE KARIŞTIRILIR. SU KATILARAK YUMUŞATILIR. HARCIN SULU OLMASI LEZZETİ ARTTIRIR.
HAMUR TEZGAHA ALINIP CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYRILIR. HER BİR BEZE YUVARLATILARAK HAZIRLANIR.
BEZELER TEKER TEKER ALINIP MISIRUNU YARDIMIYLA 15-20 CM BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.
AÇILAN HAMURUN YARISINA KAŞIKLA HARÇ SÜRÜLÜR. ALT KISMI ÜZERİNE KAPATILIR. (yarımay biçiminde) HARCIN SUYUNUN AKMAMASI İÇİN TABAKLA YADA TIRTILLA KENARLARI KESİLİR.
HAZIRLANAN BÖREKLER KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTILIR. YAĞINI BIRAKMASI İÇİN HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ÇIKARILIR.
AYRAN İLE SERVİS EDİLİR.
ESKİŞEHİR'E VE TATARLARA AİT OLAN BU BÖREK ORJİNALİNDE SU, TUZ VE UNDAN YAPILIR. BİZİM TARİF GLUTENSİZ OLDUĞU İÇİN FARKLI OLDU. UMARIM BEĞENİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

PATATES ÇANAĞI





MALZEMELER

- 4-5 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
- 1 ADET HAVUÇ (İNCE RENDELENMİŞ)
- 5-6 DAL MAYDANOZ İNCE DOĞRANMIŞ
- 1 KASE YOĞURT
- 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
- 2 DİŞ SARIMSAK
- LİMON SUYU,SIVIYAĞ,KARABİBER,TUZ

YAPILIŞI

HAŞLANMIŞ PATATESLERİ İYİCE EZİP PÜRE HALİNE GETİRİN.İÇİNE HAVUÇ RENDESİ VE MAYDANOZLARI İLAVE EDİN.
KARIŞIMA ZEYTİNYAĞI, LİMON SUYU, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYEREK İYİCE YOĞURUN.
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİNİZDE YUVARLAYIN. PARMAĞINIZLA ORTASINI OYUN VE SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİN.
YOĞURT, MAYONEZ VE EZİLMİŞ SARIMSAĞI KARIŞTIRIN. KAŞIK İLE PATATES ÇANAKLARINA DOLDURUN. SÜSLEYEREK SERVİS EDİN
İSTENİRSE ÜZERİNE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ GEZDİRİLEBİLİR.
AFİYET OLSUN.

19 Nisan 2010 Pazartesi

SUSAMLI GEVREK






MALZEMELER
- 125 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
- 3 KAŞIK SIVIYAĞ
- 3 KAŞIK SİRKE
- 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- SUSAM VE TUZ
- 1 YUMURTA ( BEYAZI ÜZERİNE)
- UN ALABİLDİĞİ KADAR (KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK)
UNU HAZIR BÖREKLİK UN OLABİLİR YADA BENİM HAZIRLADIĞIM KARIŞIMI KULLANABİLİRSİNİZ. (1 BARDAK MISIR UNU + 1 BARDAK PİRİNÇ UNU + 1 BARDAK GLUTENSİZ UN ) BU ŞEKİLDE UNLARI KARIŞTIRIP ELEYEREK HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIP UNUNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDELİM. HAMURUMUZ KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE TEZGAH ÜZERİNE ALIN VE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞURUN.
HAMURUMUZU FAZLA BASTIRMADAN ÇOK İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURU BIÇAKLA İKİ PARMAK GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER HALİNDE KESİYORUZ. KESTİĞİMİZ HER ŞERİDİ İSTEDİĞİMİZ UZUNLUKTA TEKRAR KESİYORUZ.
BİR TABAĞIN İÇERİSİNE YUMURTANIN BEYAZINI , BAŞKA BİR TABAĞA İSE SUSAMI KOYUYORUZ.. SIRASIYLA ÖNCE YUMURTANIN BEYAZINA SONRA SUSAMA BATIRIYORUZ.
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİMİZE HAMURLARIMIZI DİZİYORUZ. 15 DK DİNLENDİRİYORUZ.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
ÇÖLYAKLILAR İÇİN GÜZEL BİR ATIŞTIRMALIK VE YOLLUK OLUYOR. BİR YERE GİDERKEN ÇANTANIZA ATIN VE GİDİN. AÇIKTIĞINIZDA KENDİNİZE UYGUN BİRŞEY BULAMAZSANIZ ÇANTADAN ÇIKARTIN VE TÜKETİN. UZUN SÜRELİ DAYANIYOR.

KÜMBET PASTA





MALZEMELER

- 4 YUMURTA
- 1 SU BARDAGINDAN BİR PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
- 4 KAŞIK (TEPELEME) PİRİNÇ UNU
- 4 KAŞIK (TEPELEME) NİŞASTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 PAKET VANİLYA

KREMASI İÇİN

- 1 LİTRE SÜT
- 5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 5 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
- 1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN

- ÇİKOLATA SOSU

YAPILIŞI

KEKİ İÇİN YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR. DİĞER MALZEMELER KATILIP 35 CM ÇAPINDAKİ TEPSİYE DÖKÜLÜR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE PİŞİRİLİR. (kürdan batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz )
KREMASI İÇİN BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA MİKSERLE 5 DAKİKA ÇIRPILIR.
KEK SOĞUYUNCA ORTADAN İKİYE AYRILIR. YUVARLAK SALATA KASESİNE KEKİN BİR PARÇASININ İÇ YÜZÜ DIŞA GELECEK ŞEKİLDE KASEYE YERLEŞTİRİLİR.( kasenin içine streç sererseniz daha kolay çıkar) FAZLALIKLAR DÜZELTİLİR. İÇİNE KREMA DÖKÜLÜR. KEKİN DİĞER PARÇASI ÜZERİNE KAPATILIR. FAZLALIKLAR KESİLİR.
ÜZERİ STREÇ FİLM İLE KAPATILIR VE BİR GECE DOLAPTA BEKLETİLİR.
ERTESİ GÜN TERS CEVRİLEREK ÇİKOLATA SOSU DÖKÜLÜP SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.














17 Nisan 2010 Cumartesi

MUZLU RULO PASTA


ÇİKOLATALI RULO PASTANIN KEKİNİ AYNEN KULLANIYORUZ. BU KEZ MUZLU YAPACAĞIZ.
MALZEMELER
- 4 YUMURTA
- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
İÇİ İÇİN
- 1 PAKET GLUTENSİZ VANİLYALI PUDİNĞ.
YADA
- 1 LİTRE SÜT
- 1 BARDAK ŞEKER
- 2 YUMURTA
- 2 KAŞIK NİŞASTA (TEPELEME)
- 1 PAKET VANİLYA
MALZEMELER İLE PUDİNG HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI
KEKİ AYNEN ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİNDEKİ GİBİ HAZIRLAYIN. BUNDA SADECE İÇ MALZEMESİ DEĞİŞİK.
RULONUN İÇİNE PUDİNGİMİZİ SÜRÜP BOYLAMASINA MUZLARIMIZI YERLEŞTİRİYORUZ. RULO YAPIYORUZ.
ÜZERİNE TEKRAR PUDİNG SÜRÜP ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE KAPLIYORUZ.
AFİYET OLSUN.:)

ÇİKOLATALI RULO PASTA


MALZEMELER
- 4 YUMURTA
- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
İÇİ İÇİN
1 PAKET DR OETKER ÇİKOLATALI PUDİNG
YAPILIŞI
4 YUMURTA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ MİKSER İLE ÇIRPIN. PİRİNÇ UNUNU NİŞASTAYI KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN.
KARIŞIMI YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BİR TEPSİYE YAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. FAZLA PİŞMESİN, ÇOK PİŞERSE SERTLESİR VE RULO YAPARKEN KIRILABİLİR.
KEK PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIP YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA GEVŞEK BİR ROLU YAPIN. ÜZERİNE ISLAK BİR HAVLU SERİP KEKİ DİNLENDİRİN.
ILININCA RULOYU AÇIN. İÇİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ PUDİNGİ BOLCA SÜRÜN. KEKİ YAVAŞÇA SARARAK ROLU HALİNE GETİRİN. RULONUN ETRAFINA YANLARINA KALAN PUDİNGİ SÜRÜN.
ÜZERİNE BOLCA İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK YADA CEVİZ SERPEREK SÜSLEYİN.
BUZDOLABINDA 2-3 SAAT DİNLENDİRİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.:)

FARMO UN İLE EKMEK



MALZEMELER

- 500 GR FARMO FİBRAPAN
- 500 ML. SÜT
- 3 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
- 25 GR YAŞ MAYA
- TUZ

YAPILIŞI

MALZEMELERİ BİR KAPTA MİKSERLE İYİCE KARIŞINCAYA KADAR ÇIRPIYORUZ.
ÜZERİNİ KAPATTIKTAN SONRA HAVA ALMADAN MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
HAMUR İKİ KATINA ULAŞTIĞINDA ELİMİZLE KARIŞTIRARAK HAVASINI ALIYORUZ.
HAMURU KALIBA KOYARAK ÜZERİNİ KAPATIP TEKRAR MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ 45 DAKİKA KADAR.
HAMUR TEKRAR KABARDIĞINDA ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 30-35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
HAMURU FIRINA KOYMADAN ÖNCE FIRININ TABANINA KÜÇÜK BİR KASE SU KOYALIM.
AFİYET OLSUN.

14 Nisan 2010 Çarşamba

MAYONEZLİ TAVUK SALATASI




MALZEMELER

- 1 ADET HAŞLANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ
- 2 ADET HAVUÇ
- 1 ADET SALATALIK
- 2-3 DAL TAZE SOĞAN
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 BARDAK YOĞURT
- 1 BARDAK MAYONEZ
- YARIM DEMET DEREOTU
- TUZ
- KARABİBER
- PULBİBER

HAZIRLANMASI

- HAŞLANMIŞ TAVUK GÖĞSÜNÜ DERİSİNDEN AYIRARAK İYİCE DİDİKLEYİN. TUZ VE BAHARATLARLA KARIŞTIRIN.
DİĞER TARAFTAN BÜTÜN SEBZELERİ YIKAYIP AYIKLAYARAK KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.
SALATALIĞI KABUĞU İLE BERABER DOĞRAYIN.
HEPSİNİ KARIŞTIRIP BİR ÇAY BARDAĞI KADAR AYIRIN. KALANI TAVUKLA KARIŞTIRIN. MAYONEZLE YOĞURDU ÇIRPIN. KARIŞIMI TAVUK VE SEBZELERLE BİRLEŞTİRİP İYİCE HALLOLMALARINI SAĞLAYIN.
BUNU BİR TABAĞA YAYIN.
ÜZERİNİ AYIRDIĞINIZ SEBZE KARIŞIMI İLE SÜSLEYİN.
AFİYET OLSUN.

MAKARNA SALATASI





MALZEMELER

- YARIM PAKET MAKARNA
- YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 5-6 KORNİŞON TURŞU
- 2-3 SİVRİBİBER
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 2 SALATALIK
- 2 HAVUÇ
- YARIM SU BARDAĞI BEZELYE
- YARIM SU BARDAĞI MISIR
-3 SU BARDAĞI YOĞURT
-2 DİŞ SARIMSAK
- 2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ (ARZUYA GÖRE)


HAZIRLANMASI

MAKARNALARI TUZLU SUDA HAŞLAYIP SÜZÜN.SOĞUK SUDAN GEÇİRİN. SOĞUYUNCA YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRIN.
SEBZELERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.HAVUÇLARI RENDELEYİN.HEPSİNİ MAKARNAYA EKLEYİN.
EN SON YOĞURDU VE İSTERSENİZ MAYONEZİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.

12 Nisan 2010 Pazartesi

ALTIN EKMEK



ÇÖLYAKLI ÇOÇUKLAR İÇİN HARİKA BİR EKMEK . İÇİNDEKİLER İTİBARİYLE ÇOK BESLEYİCİ VE SAĞLIKLI BİR EKMEK. TARİFİ DEVLETŞAHIN DERGİSİNDEN ALDIM. YAPAN İPEK KUŞÇU BEN DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU.SİZLEREDE TAVSİYE EDERİM. ORJİNAL İSMİ ( GLUTENSİZ FINDIKLI ÜZÜMLÜ EKMEK) . İÇİNDE TUZ VEYA ŞEKER YOK. İÇİNE KONAN MALZEMELER BU LEZZETİ SİZE VERİYOR. EVET MALZEMELER AŞAGIDA BAŞLIYORUZ.
MALZEMELER
- 1 ADET YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI FINDIK
- 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
- 1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARANFİL
- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ İYİCE BİRBİRİNE YEDİRENE DEĞİN KARIŞTIRIN.
HAMURDA DİKKAT EDECEĞİNİZ EN ÖNEMLİ NOKTA MORMAL EKMEK HAMURU YERİNE KOYU BİR KEK HAMURU KIVAMINI TUTTURMAYA DİKKAT ETMENİZ OLMALI
1 SAAT KADAR DİNLENDİRİN HAMURUNUZU
KALIBA KAŞIKLA AKTARARAK VEYA ELİNİZİ HAFİF YAĞLAYIP HAMURLARA YUVARLAK ŞEKİL VEREREK MÜFFİN KALIPLARINA YERLEŞTİRİN
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DADİKA ORTA DERECEDE (170) PİŞİRİN
AFİYET OLSUN.
OKULA GİDEN ÇOCUKLARINIZIN ÇANTASINA ATIN.

10 Nisan 2010 Cumartesi

KREMALI ELMA TATLISI


MALZEMELER
- 8 ADET ELMA
- 1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NIŞASTASI
- 500 GR SÜT
- 1 AVUÇ ÇEVİZ (İRİ PARÇALI)
- 2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- YARIM PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
ELMALARIN DIŞINI SOYUYORUZ. İÇİNİ ÇIKARIP YARIM SU BARDAĞI SU VE ŞEKERİN YARISI İLE KAYNATIYORUZ. SUYU KOYULAŞINCA ELMALARI KASELERE ÇIKARIYORUZ.
ORTALARINA CEVİZ VE TARÇIN KARIŞIMINI KOYUYORUZ.
KREMA İÇİN : TENCEREYE 1 YUMURTA ŞEKERİN DİĞER YARISI VE NİŞASTA KONULUP SÜT İLE EZİLİR. SÜTÜN TAMAMI İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. EN SON VANİLYA İLAVE İDİLİR.
KREMA ELMALARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. KASE İLE YADA TABAK İLE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.:)

PATATES KROKET


MALZEMELER

- 6 ADET ORTA BOY PATATES

- 1 YUMURTA SARISI

- 4 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

- TUZ, PULBİBER, KARABİBER, KİMYON, KEKİK

DIŞINA

- 1 YUMURTANIN BEYAZI

- MISIR UNU

YAPILIŞI

PATATESLER HAŞLANIR. SICAKKEN SOYULUR VE İYİCE EZİLİR. MISIR NİŞASTASI YUMURTANIN SARISI VE BAHARATLARI İLAVE EDİLEREK YOĞRULUR.(BU AŞAMADA İÇİNE PEYNİR,KAŞAR KONULABİLİR)

SİLİNDİR ŞEKLİ VERİLEREK ÖNCE YUMURTA BEYAZINA SONRA MISIR UNUNA BULANARAK SIVIYAĞDA KIZARTILIR. (YAĞ ÇOK KIZGIN OLMAYACAK )

KIZARAN KÖFTELER HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ALINIP SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN.:)

7 Nisan 2010 Çarşamba

MISIRUNLU HELVA










MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI MISIRUNU
- 125 GR TEREYAĞI YADA MARGARİN
- 1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ FINDIK
ŞERBETİ
-2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-2 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
ŞERBET İÇİN ŞEKER VE SUYU KAYNATIP SUĞUMAYA BIRAKIN.
MISIR UNUNU TAVAYA ALIP ORTA ATEŞTE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KAVURUN.TEREYAĞINI EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK 10 DK KAVURUN. FINDIKTAN SÜSLEME İÇİN BİRAZ AYIRIP KALANI KARIŞTIRIN. SOĞUK ŞERBETİ AZAR AZAR EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRARAK YEDİRİN.
HELVAYI YUVARLAK BİR KALIBA ALIN.SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİREREK ÇIKARIN. ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ FINDIK SERPİN. ÇEVRESİNİDE FINDIKLARLA SÜSLEYİN. ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN:)

6 Nisan 2010 Salı

GLUTENSİZ LOKUM KEK


MALZEMELER
- 3 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 3.5 BARDAK GLUTENSİZ UN
SOS MALZEMELERİ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI SU
- 1 YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
- 3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
BULAMAK İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM. YAĞ SÜT VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.DİKDÖRTGEN VEYA KARE KALIBA DÖKÜP ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE PİŞİRELİM. SOĞUDUKTAN SONRA KÜP ŞEKLİNDE PARÇALARA AYIRALIM.
SOS MALZEMESİNİ KARIŞTIRALIM. ATEŞE KOYUP KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRELİM. ATEŞTEN ALIP SOĞUTALIM.
KEK PARÇALARINI SOSA BATIRIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYALIM.
2-3 SAAT DİNLENDİRİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN:)

4 Nisan 2010 Pazar

POĞAÇA


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 125 GR MARGARİN
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- KABARTMA TOZU
- ALABİLDİĞİ KADAR UN
(UNU KARIŞIM HALİNDE KULLANIYORUZ 1 BARDAK MISIRUNU 1 BARDAK PİRİNÇ UNU 1 BARDAK GLUTENSİZ UN)
İÇİ İÇİN
PEYNİR VE MAYDANOZ

YAPILIŞI
YUMURTAYI YOĞURTLA BERABER ÇIRPIYORUZ ZEYTİNYAĞINI VE ERİTİLİP SOĞUTULMUŞ MARGARİNİ KARIŞTIRIYORUZ.KABARTMA TOZU VE UN İLAVESİ İLE YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ.
HAZIRLANAN HAMURUMUZDAN UFAK PARÇALAR KOPARIP İÇ MALZEMESİ KOYUYORUZ. KENARLARINDAN KAPATIP BİRLEŞME YERİ AŞAĞI GELECEK ŞEKİLDE TEPSİYE DİZİYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM SERPİYORUZ.
180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

KÜPKEK PASTASI




MALZEMELER
KEK İÇİN
- 3 YUMURTA
- 1 BARDAK ŞEKER
- YARIMBARDAK SIVIYAĞ
- YARIM BARDAK SÜT
- 2 KAŞIK KAKAO
- 2 BARDAK GLUTENSİZ UN
- KABARTMA TOZU
KREMA İÇİN
- 1 PAKET VANİLYALI PUDİNG
- 3 BARDAK SÜT
- 2 PAKET KREM ŞANTİ
- 1.5 BARDAK SÜT
SOS İÇİN
- 1 PAKET ÇİKOLATA SOSU
- 2.5 BARDAK SÜT
YAPILIŞI

KEK MALZEMELERİ İLE KEKİMİZİ PİŞİRİYORUZ VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ÖNCEDEN KALAN KAKAOLU KEKİDE KULLANABİLİRİZ
PUDİNGİ PİŞİRİP SUĞUTUYORUZ. KREM ŞANTİYİ HAZIRLAYIP PUDİNGE KARIŞTIRIYORUZ.İYİCE ÇIRPIYORUZ.
SOĞUYAN KEKİ KÜP KÜP DOĞRUYORUZ. BORCAMA KEKİN YARISINI DÖKÜP SÜT İLE ISLIYORUZ.KREMANINDA YARISINI DÖKÜP DÜZELTİYORUZ.
AYNI İŞLEMİ BİRKEZ DAHA YAPIYORUZ.ÜZERİNİ DÜZELTTİKTEN SONRA ÇİKOLATA SOSUNU DÖKÜYORUZ.
ENSON BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLÜYORUZ.
BUZDOLABINDA DİNLENEN PASTANIZI DİLİMLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN:)

FANTALI TATLI



MALZEMELER

- 1 LİTRE SÜT
- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 PAKET VANİLYA
--------------------------
------------
- 1 LİTRE FANTA (VİŞNE SUYUDA OLABİLİR)
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER

YAPILIŞI
ÖNCE SÜTLÜ MUHALLEBİYİ PİŞİRİYORUZ.
MUHALLEBİYİ PİŞİRİRKEN BİR BARDAK SÜTLE NİŞASTAYI SULANDIRIP KAYNAYAN ŞEKERLİ SÜTE DÖKELİM VANİLYAYIDA İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. KIVAMA GELİNCE ATEŞTEN ALALIM.
PUDİNĞ KAPLARINA PAYLAŞTIRALIM. DAHA SONRA FANTALI VEYA VİŞNELİ TATLIYI PİŞİRİYORUZ. (AYNEN MUHALLEBİ GİBİ)
SOĞUYAN MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE PAYLAŞTIRIYORUZ.
ÜZERİNİ SÜSLEREK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

BİR BAŞKA SUNUM ŞEKLİDE BORCAM TEPSİ İLE OLUYOR. MİSAFİR AĞIRLAYACAĞINIZ ZAMAN ISLATILMIŞ DİKDÖRTGEN BORCAMA SIRASIYLA TATLILARI PİŞİRİP DÖKÜN SOĞUYUNCA KARELERE BÖLÜP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

2 Nisan 2010 Cuma

SUSAMLI KURU PASTA


MALZEMELER

- 125 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN

- 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

- 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

- 2 YEMEK KAŞIĞI KAVRULMUŞ SUSAM

- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

- KABARTMA TOZU

- GLUTENSİZ UN (GLUTENSİZ UN, PİRİNÇ UNU, MISIRUNU KARIŞIMI)

YAPILIŞI

UN VE KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEME GÜZELCE KARIŞTIRILIR.

UN VE KABARTMA TOZU EKLENEREK BİRAZ SERTÇE HAMUR ELDE EDİYORUZ. (UN MİKTARINI YAZMADIM SİZ HAMURUN KIVAMINA GÖRE EKLEYECEKSİNİZ.)

HAMURUMUZU TEZGAHTA MERDANE İLE 1 CM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ.

SU BARDAĞI İLE KESEREK YUVARLAK PASTAMIZI OLUŞTURUYORUZ.

ÜZERİNE YUMURTANIN SARISINI BİRAZ SIVI YAĞ İLE İNCELTİP SÜRÜYORUZ.

YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİP 180 DERECE FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

AFİYET OLSUN:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...