2 Mayıs 2010 Pazar

PANDİSPANYA



MALZEMELER
- 4 ADET YUMURTA
- 4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
- 2 KAHVE FİNCANI MISIR NİŞASTASI
- 3 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI SU
- 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALAR 4 YEMEK KAŞIĞI SU İLE 2-3 DAKİKA ÇIRPILIR. SONRA ŞEKER YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR. KREME KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR YAKLAŞIK 15 DAKİKA. UN , KABARTMA TOZU VE NİŞASTA ÖNCE İKİ SEFER HAVALANDIRILARAK BİR KABA ELENİR. SONRA YAVAŞÇA KREMA KIVAMINDAKİ HARCA DÖKÜLÜR. BUNDAN SONRA MİKSER KULLANMAYIN TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN.
DAHA SONRA 26 CM.LİK YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KALIBA ( veya altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba) DÖKÜN
ÖNCEDENISITTIĞINIZ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
BU BİZİM YAŞPASTALAR İÇİN KULLANACAĞIMIZ PASTABAN OLACAKTIR.
PÜF NOKTALAR
KÜRDAN BATIRARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ. İLK 25 DAKİKA KESİNLİKLE FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN.
İÇİNE 3 KAŞIK KAKAO İLAVE EDERSEK KAKAOLU PASTABANIMIZ OLUR. (3 kaşıkda su ilave etmemiz gerekir)
KABINIZIN TABANINI YAĞLAYIN AMA KENARLARINI YAĞLAMAYIN. HAMURUN KABARMASINI ENGELLER.
YUMURTANIN AKLARINI MUTLAKA CAM KASEDE ÇIRPIN.
YAŞ PASTA YAPMAK İÇİN. PANDİSPANYANIZI 1 GECE ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SOĞUDUĞUNDA , STREÇ FİLME SARARAK BUZDOLABINDA BEKLETİRSENİZ DAHA İYİ SONUÇ ELDE EDERSİNİZ.

5 yorum:

  1. Kardeşim çölyak hastası ve bunu öğrendiğimizde doğum gününe sadece 4 gün kalmıştı.Doğum günü pastası yiyemeyecek olmasına o kadar üzülmüştüm ki...O sırada da arkadaşlarımın beni bir pastanede pasta yemeye götürme istekleri üzerine hızla pandispanya tarifi aradım ve bulabildiğim tek tarifi denedim.Mutfağa girme konusunda ilk tecrübem olmasına rağmen çok güzel bir pasta ortaya çıktı ve doğum günü kutladık.Bloğunuz gerçekten çok faydalı ve ne kadar iyi dilek ve dua aldığınız heSabı yok.Ellerinize sağlık, çok teşekkürler, yaptıklarınız gerçekten çok güzel...Tek ricam lavaş bağımlısı kardeşim için glutensiz lavaş deneyebilir misiniz?
    Beste/ADANA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, böylesi geri dönümler aldığımda çok seviniyorum. Bir çölyaklıya dahi faydalı olabilmek benim için önemli. Glutensiz lavaş denemem oldu, sağda etiketlerden glutensiz dürüm olarak bulabilirsin. Esenkal..:)

      Sil
  2. Merhaba vildan hanım bizde çölyakla yeni tanıştık oglum çölyak hastası sizin blogunuzu tak,p etmeye başladım çok yardımcı oluyor bana ama marketlerde gördügüm bazı ürünlerde eser miktarda glüten içerebilir diyor bu ürünleri kullanabiliyormuyuz birde nutella yenebilir diye biliyorum ama üzerinde hiçbir şey yazmıyor birde glutensiz un dedigi halde 1 kg unda 20 MG gluten içerir doktora danışıp öyle kullanın yazıyor bu unları kullanamıyormuyuz cevap verirseniz çok sevinirim başarılar kolay gelsin nihal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Haklısın üzerinde eser miktarda gluten içerir yazıyorsa kullanmıyoruz. Sadece garanti veren markaları kullanıyoruz. Nutella serbesttir alabilirsiniz. Glutensiz unlarıda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üzerine Sağlık Bakanlığının genelgesi gereği o uyarıyı yazmak zorundalar. Tüm glutensiz unlarda yazar. Glutensiz unları çölyak hastaları tükettiği için doktora danışıp kullanın ifadesi vardır.
      Birde tavsiyem, çölyak derneğinin sitesine bakmanız. Sitede pek çok yararlı bilgi ve glutensiz ürün listesi vardır. Liste güvenilir ve sürekli güncellenmektedir. İnternetteki bilgi kirliliğinden dolayı her yazılanı uygulamayın derim. En güvenilir bilgileri derneklerden alabilirsiniz. Derneğin linkini aşağıya yazıyorum. Sevgiler.

      http://www.colyak.org.tr/

      Sil
  3. Beton gibi oldu herseye pür dikkat etmeme ragmen

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...