19 Mayıs 2010 Çarşamba

HAVUÇLU KEK


MALZEMELER
- 4 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ KEK UNU
YADA 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 FİSKE KARBONAT
YAPILIŞI
MALZEMELERİMİZ MUTLAKA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI.
ŞEKER VE YUMURTALAR MİKSERLE ÇIRPILIR.
YAĞ, YOĞURT VE TARÇIN EKLENEREK ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.
HAVUÇ, ELENMİŞ UN VE KABARTMA TOZU EKLENEREK TAHTA BİR KAŞIK YARDIMIYLA ÇIRPILMADAN KARIŞTIRILIR.
YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLEREK 175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
PİŞTİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KÜRDAN TESTİ YAPABİLİRSİNİZ.
FIRINDAN ÇIKTIĞINDA PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Sadece misir unu kullanirsak tarifte degisiklik yapmamiz gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece mısır unu olmaz. Mısır unuyla olursa dağılır ve sert olur. Mutlaka glutensiz un veya pirinç unu ile karıştırılmalı.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...