3 Mayıs 2010 Pazartesi

PATATESLİ KEK


MALZEMELER
- 8 ADET PATATES
- 1 ADET BÜYÜKÇE SOĞAN
- 3 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ADET KABARTMA TOZU
- İSTENİLEN BAHARATLAR VE TUZ.
YAPILIŞI
PATATESLER KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE , SOĞAN İSE YEMEKLİK OLARAK DOĞRANARAK BÜYÜK KARE BORCAM İÇERİSİNE DÖKÜLÜR.
AYRI BİR KAP İÇERİSİNDE DİĞER MALZEMELERİN HEPSİ HOMOJEN BİR KARIŞIM ELDE EDENE KADAR ÇIRPILIR. KARIŞIMA TUZ, KARABİBER, ARZU ETTİĞİNİZ TÜM BAHARATLARI EKLEYEBİLİRSİNİZ. HATTA İNCE KIYILMIŞ DEREOTUDA AYRI BİR LEZZET KATIYOR.
KEK HAMURUNDAN BİRAZ DAHA KIVAMLI OLAN KARIŞIM, BORCAMDAKİ SOĞAN VE PATATESLERİN ÜZERİNE DÖKÜLEREK HARMANLANIR. 175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİLİR.
ADI KEK AMA BÖREK TADINDA GÜZEL BİR LEZZET.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...