19 Mayıs 2010 Çarşamba

EMPANADA


MALZEMELER
- 2,5 BARDAK GLUTENSİZ BÖREKLİK UN
- 125 GR TEREYAĞI
- 2 ADET İRİ YUMURTA (BİRİ ÜZERİ İÇİN)
- 1/3 SU BARDAĞI SOĞUK SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
İÇİ İÇİN
PEYNİR VE MAYDANOZ
YAPILIŞI
EMPANADA ÇERKEZLERİN KIBININA BENZİYOR. FAKAT O MANTI GİBİ SUYLA HAŞLANARAK YAPILIYOR.
UNU VE YAĞI GENİŞÇE BİR YOĞURMA KABINA ALALIM. TUZ İLAVE EDEREK PARMAK UÇLARIMIZLA YAĞI VE UNU KARIŞTIRALIM.
KÜÇÜK BİR KASE İÇİNDE YUMURTA SU VE SİRKEYİ ÇATALLA ÇIRPALIM. UNLU KARIŞIMIN ÜZERİNE DÖKELİM. ÇATALLA TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRALIM.
TEZGAHIN ÜZERİNİ UNLAYALIM. HAMURU TEZGAHA KOYUP TOPARLANANA KADAR YOĞURALIM.
HAMURU BİR POŞETE KOYUP BUZDOLABINDA 1 SAAT BEKLETELİM. (BİR GECE ÖNCEDENDE OLUR)
BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞIMIZ HAMURU 12 PARÇAYA BÖLELİM.ELLERİMİZİ UNLAYARAK 12 BEZEYİ TOP YAPALIM. YUMUŞAMAMASI İÇİN BUZDOLABINA KOYALIM.
BEZELERDEN BİRİNİ ALALIM. UNLADIĞIMIZ TEZGAHA KOYUP ÜZERİNİDE UNLAYARAK MERDANE İLE AÇALIM.
AÇTIĞIMIZ HAMURUN YARISINA İÇ MALZEMEDEN KOYUP DİĞER YARISINI ÜZERİNE KAPATALIM. PARMAKLARIMIZLA KIVIRARAK KENARLARINI KAPATALIM.
DİĞER BEZELEREDE AYNI İŞLEMİ YAPALIM.
TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SEREREK BÖREKLERİ DİZELİM. ÜZERİNE BİR KAŞIK SUYLA ÇIPTIĞIMIZ YUMURTAYI FIRÇA İLE SÜRELİM.
ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA 180 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...