26 Mayıs 2010 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ




MALZEMELER
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU ( 150 gr) ----- 2/3 cup
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU ( 150 gr) ---- 2/3 cup
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN ( 100 gr) --- 2/3 cup
- 50 GR TEREYAĞI --- 1/4 cup
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT --- 1 tsp
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ---- 1 tsp
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER ---- 1 tsp
- 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER ---- 1 tsp
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER ---- 1 tbsp
- 1 ÇAY BARDAĞI PERMASAN PEYNİRİ TOZU (50 gr) ---- 1/4 cup
- 2 YUMURTA
- 1/2 SU BARDAGI YOĞURT (150 gr) ---- 1/2 cup
- 1,5 SU BARDAĞI SÜT ( 300 ml) ---- 1 + 1/4 cup
YAPILIŞI
FIRININIZI 160 DERECEYE AYARLAYIN.
MISIRUNU, PİRİNÇUNU, GLUTENSİZUN, TUZ, ŞEKER, KARABİBER, PULBİBER, KABARTMA TOZU VE KARBONATI DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRIN.
KÜÇÜK PARÇALARA KESTİĞİNİZ YUMUŞAMIŞ TEREYAĞINI VE PERMASAN TOZUNU UNLU KARIŞIMA EKLEYEREK GÜZELCE KARIŞTIRIN.
AYRI BİR KAPTA ÇIRPILMIŞ YUMURTA, YOĞURT VE SÜTÜ ÇIRPIN.
YUMURTALI SÜTLÜ KARIŞIMI UNLU KARIŞIMA EKLEYEREK TAHTA KAŞIKLA İYİCE KARIŞTIRIN.
KARIŞIM YOĞUN KIVAMLI KEK HAMURU GİBİ OLMALIDIR.
HAMURU YAĞLANMIŞ DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE KALIBA DÖKEBİLİRSİNİZ. YADA MARKETLERDE KOLAYCA BULABİLECEĞİNİZ ALÜMİNYUM PİŞİRME KAPLARINA DÖKEBİLİRSİNİZ.
HAMURU KAPLARA ÜZERİNDE 1 PARMAK BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE PAYLAŞTIRIN. BU ŞEKİLDE 5 ADET MİNİK EKMEĞİNİZ OLUŞACAK. KÜÇÜK KALIPLARDA PİŞİRİRSENİZ EKMEĞİNİZ DAHA ÇABUK PİŞECEKTİR.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 160 DERECE FIRINDA 40 - 45 DAKİKA KADAR PİŞİRİN. İÇİNİN PİŞTİĞİNİ KONTROL ETMEK İÇİN 30 DAKİKADAN SONRA KÜRDAN TESTİ YAPIN. AMA İLK 30 DAKİKA FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN.
PİŞTİKTEN SONRA 20 DAKİKA KADAR KALIPLARDA BEKLETİN VE DAHA SONRA KALIPLARDAN ÇIKARIN.
** EKMEĞİ MAKİNADA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN YAN TARAFLARINDA ÖLÇÜLERİ VERİLMİŞTİR.
BEN MAKİNA EKMEĞİ SEVMEDİĞİM İÇİN FIRINDA TERCİH EDİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...