10 Mayıs 2010 Pazartesi

İTALYAN BİSKÜVİSİ


MALZEMELER
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
-1 ÇAY KAŞIĞI KABATMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT TOZU
- 125 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 FİSKE TUZ
- 2 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI FINDIK
- 1 PAKET VAVİLYA
YAPILIŞI
UNU, SÜT TOZUNU, KARBONATI, KABARTMA TOZUNU VE TUZU BİR KABA ELEYİN.
TEREYAĞINI VE ŞEKERİ BİR KABIN İÇİNDE MİKSERLE ÇIRPIN YUMURTA EKLEYİP TEKRAR ÇIRPIN.
UNLU KARIŞIMI AZAR AZAR EKLEYİP ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.
RULO HALİNE GETİRİN VE YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE YERLEŞTİRİN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE 15 DAKİKA PİŞİRİN.
FIRINDAN ÇIKARIN.TELİN ÜZERİNE KOYUP SOĞUMASINI BEKLEYİN. SOĞUDUKTAN SONRA 1-2 CM KALINLIĞINDA KESİN. FIRIN ISISINI DÜŞÜRÜN. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KESTİĞİNİZ DİLKİMLERİ KOYUP TEKRAR FIRINA VERİN 15 DAKİKA DAHA TUTUP KURUTUN.
BİSKÜVİNİN ÖZELLİĞİ KITIR OLMASI.
YAPILIŞI ÇOK KOLAY VE ZAHMETSİZ.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...