2 Mayıs 2010 Pazar

ÇİLEKLİ YAŞPASTA


MALZEMELER
- 1 ADET PANDİSPANYA KEKİ
KEKİNİ ISLATMAK İÇİN
- 1 SU BARDAĞI ŞEKERLİ SU
ÜZERİ İÇİN
- 1 POŞET KREM ŞANTİ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 PAKET ÇİLEKLİ PASTA KREMASI
- 1.5 BARDAK SÜT
- ÇİLEK
- TART JÖLESİ
YAPILIŞI
PASTA KREMESI VE SOĞUK SÜT MİKSERLE ÇIRPILARAK KOYU BİR LIVAM ALINCA BUZDOLABINA KALDIRILIR.
TOZ KREM ŞANTİ SOĞUK SÜT İLE ÇIRPILARAK BUZDOLABINA KALDIRILIR.
SOĞUYAN PANDİSPANYAMIZ 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR. ( ince naylon ip ile rahat kesebilirsiniz ) EN ALTTA KALAN KISIM ŞEKERLİ SU İLE ISLATILIR. ÜZERİNE HAZIRLANAN PASTA KREMASI SÜRÜLÜR.
ÜZERİNE DİĞER KAT KAPATILIR. TEKRAR ŞEKERLİ SU İLE ISLATILARAK PASTA KREMESI SÜRÜLÜR.
EN ÜST KATTA TEKRAR ŞEKERLİ SU İLE ISLATILIP KREMŞANTİ İLE PASTANIN HER TARAFI KAPATILIR. SPATULA YARDIMIYLA DÜZELTİLDİKTEN SONRA KENARLARI FİLE BADEM YADA FINDIK İLE KAPATILIR.
ÜZERİNE ÇİLEKLERİ DİLEDİĞİMİZ GİBİ YERLEŞTİRELİM.
TART JÖLESİNİDE HAZIRLAYIP ÜZERİNE DÖKTÜKTEN SONRA EN AZ 2 SAAT BUZDOLABINDA DİNLENDİRELİM.
TAM ÇİLEK MEVSİMİDE GELMİŞKEN ÇOCUKLARIMIZA SÜRPRİZ YAPALIM. KOLAY VE HAFİF BİR PASTA.
ÇÖLYAKLI ÇÖLYAKSIZ HERKES TÜKETEBİLİR.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...