5 Mayıs 2010 Çarşamba
FİNCAN KEK
ELEKTRİKLERİNİZ KESİKSE, FIRININIZ BOZUKSA YADA ÇOCUKLARINIZ İÇİN AZ MİKTARDA KEK YAPMAK İSTERSENİZ; İŞTE SİZE HARİKA BİR TARİF
MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
- 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI
YAPILIŞI ÇOK BASİT. BÜTÜN MALZEMELER ÇIRPILIR. 6 TANE NESKAFE FİNCANI FIRÇA İLE YAĞLANIR YADA KAĞIT YERLEŞTİRİLİR VE HAMUR BUNLARA PAYLAŞTIRILIR.
FİNCANLARIN SIĞACAĞI BÜYÜKLÜKTE BİR TENCEREYE DİZİLİR.TENCERENİN İÇİNE FİNCANLARIN YARISINDAN AZ SEVİYEDE ILIK SU KONUR.
TENCERENİN KAPAĞINA MUTFAK BEZİ (yada kağıt havlu ) KONUP KAPATILIR. (Buhar keklerin üzerine damlamasın diye)
KAPATILAN TENCERE ATEŞE KONULUR VE SUYUN KAYNAMASI BEKLENİR.
SUYU KAYNAYINCA ATEŞ EN KISIĞA GETİRİLİR.
KAPAĞI HİÇ AÇMADAN 20 DAKİKA PİŞİRİLİR. ATEŞİ KAPATTIKTAN SONRA KAPAK YİNE HİÇ AÇILMADAN 15 DAKİKA BEKLETİLİR.
FİNCANLAR TERS ÇEVRİLEREK KEKLER ÇIKARILIR VE SERVİS EDİLİR.
ÇOK PRATİK VE GÜZEL OLUYOR TAVSİYE EDERİM. İSTERSENİZ ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU DÖKÜP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
vildan ablacım ben de sinangil un kullandım 40 dk oldu hala pişmedi cıvık kaldı acaba undan dolayı mu olmadı
YanıtlaSilMerhaba canım, evet üzgünüm undan kaynaklı olmamış.
Sil