9 Mayıs 2010 Pazar

CHEESE KEK

MALZEMELER
- 2 BARDAK GLUTENSİZ BİSKÜVİ
- 1 KUTU LABNE PEYNİR
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM PAKET MARGARİN
- 1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
- 3 YUMURTA
- 1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
- 1 KASE TAZE ÇİLEK YADA
- 1 KASE ÇİLEK REÇELİ
YAPILIŞI
BİSKÜVİLERİ İYİCE EZEREK UN UFAK EDİN. ODA SICAKLIĞINDA ERİTİLMİŞ MARGARİNİ EKLEYİP YOĞURUN. TART KALIBINI VEYA UYGUN BOYDAKİ KEK KALIBINI YAĞLAYIN. HAZIRLADIĞINIZ BİSKÜVİLERİ YERLEŞTİRİN. BUZDOLABINA KOYARAK BİRAZ DONDURUN.
BİR KABIN İÇİNDE YUMURTALARI, LABNE PEYNİRİ, YOĞURDU VE VANİLYAYI KOYUP İYİCE ÇIRPIN. BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞINIZ BİSKÜVİLERİN ÜZERİNE YAYIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE 30-35 DAKİKA PİŞİRİN. ( ortası sallanıyor kenarları katı ise korkmayın sertleşecektir) SOĞUMASI İÇİN FIRINDA BEKLETİN.
SOĞUYAN CHEESE KEKİNİZİ İSTER TAZE ÇİLEKLE İSTER ÇİLEK REÇELİ İLE SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...