8 Mayıs 2010 Cumartesi

ELMALI PAY


MALZEMELER
PAY HAMURU İÇİN
- 1 BARDAK MISIR UNU
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- YARIM BARDAK TEREYAĞI
- 6-7 YEMEK KAŞIĞI SOĞUK SU
ELMALI İÇ İÇİN
- 3-4 ADET KABUKLARI SOYULMUŞ VE İNCE DİLİMLENMİŞ ELMA
- 1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
- YARIM BARDAKTAN BİR PARMAK FAZLA ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
- YARIM TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- YARIM BARDAK İRİ DOĞRANMIŞ CEVİZ
YAPILIŞI
FIRININIZI 180 DERECEYE AYARLAYIN. ÖNCE UNLARI VE TEREYAĞINI PARMAKLARINIZLA BİRBİRİNE YEDİRİN. YAVAŞ YAVAŞ SOĞUK SU İLAVE EDEREK HAMURU YOĞURUN. SERTÇE BİR HAMUR OLMALI VE UZUN SÜRE YOĞURMAMALISINIZ. AKSİ TAKTİRDE HAMUR YUMUŞAR VE YAPIŞMAYA BAŞLAR.
BU HAMURU 2 YE BÖLÜP STREÇ FİLME SARARAK BUZDOLABINDA YARIM SAAT DİNLENMEYE BIRAKIN.
23-24 CM ÇAPINDAKİ TART KALIBINIZI YAĞLAYIN. BUZDOLABINDA DİNLENDİRDİĞİNİZ HAMURUN BİR PARÇASINI ALIP MERDANE İLE AÇARAK KALIBINIZA DÖŞEYİN.
KALIPTAN ARTAN KENARLARI DİĞER HAMURA EKLEMEK ÜZERE KOPARIN.
ELMALI İÇ MALZEMELERİNİ DERİN BİR KAPTA İYİCE KARIŞTIRIN. HAMUR SERDİĞİNİZ KALIBA ELMALI İÇİ BOŞALTIN.
BUZDOLABINDAN HAMURUN İKİNCİ PARÇASINI ÇIKARIN. MERDANE İLE AÇARAK HAMURUN ÜZERİNİ KAPATIN. HAMURUN KENARLARINI MÜMKÜN OLDUĞUNCA ALTTAKİ HAMURUN KENARLARIYLA BİRLEŞTİRİN.
HAMURUN ÜZERİNE BUHAR ÇIKIŞINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN V ŞEKLİNDE DELİKLER AÇIN.
TART KALIBINIZIN KENARLARINI ALÜMİNYUM FOLYO İLE KAPLAYIN. BU, UZUN PİŞME SÜRECİ İÇİNDE HAMURUN KENAR KISIMLARININ FAZLA PİŞİP KABARMASINI ÖNLEYECEKTİR.
ALİMÜNYUM FOLYO KAPLI HALİYLE TARTINIZI 25 DAKİKA PİŞİRİN. DAHA SONRA FOLYOYU ÇIKARIP 25-30 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. TARTINIZIN ÜZERİ ALTIN SARISI RENK ALDIĞINDA FIRINDAN ÇIKARIP ILIMAYA BIRAKIN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...