31 Mart 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER

- 250 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN

- 2 YUMURTA (1 SARI ÜZERİ İÇİN)

- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

- 1 KAŞIK ŞEKER

- 1 BARDAK SÜT

- 1 PAKET KURU MAYA

- 1 PAKET KABARTMA TOZU

- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN

UN KARIŞIMI HAZIRLADIM  (1 BARDAK MISIRUNU,2 BARDAK GLUTENSİZ UN,1 BARDAK PİRİNÇ UNU)

İÇ MALZEMESİ

250 ĞR LOR YADA PEYNİR

MAYDANOZ

YAPILIŞI

MALZEMELERİN HEPSİ ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. SÜT ILIŞTIRILACAK.

YOĞURMA KABINA BÜTÜN MALZEMELER KONULARAK YOĞRULACAK.

SERT OLMAYAN YUMUŞAK HAMUR ELDE EDİLECEK. 45 DAKİKA BEKLETİLECEK. MAYALANAN HAMURDAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE PARÇA KOPARIN. İÇİNE İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP KENERLARINDAN KAPATIN.

KAPANAN KISIM AŞAĞIYA GELECEK ŞEKİLDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLECEK.

ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP TERCİHEN SUSAM VEYA ÇÖREK OTU SERPİLİR.

30 DAKİKA TEPSİDE BEKLETİLDİKTEN SONRA 180 DERECE FIRINDA 25 İLA 30 DAKİKA PİŞİRİLECEK.

AFİYET OLSUN.:)

13 yorum:

  1. Yine evdekilerin bayilarak yedigi bir tarif. Inanilmaz lezzetli oldular. Ustelik benim oglum sutlu gidalar da tuketemedigi icin sut yerine su, tereyagi yerine de sutsuz aycicek yagi margarini koymus olmama ragmen. Yalniz benim firinim kucuk oldugu icin hamurum artti. Buzdolabina koydum ama ertesi gun eksimim gibiydi. Buzdolabinda ve derin dondurucuda ne kadar sure ile saklanabilir hamur?

    Sevgiler
    Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında 1 hafta bekleyebilir. Mayalı hamur olduğundan buzdolabındada mayalanma azda olsa devam eder. Ertesi günü tekrar yoğurup kullanabilirsin. Derin dondurucuda ise daha fazla bekleyebilir.

      Sil
  2. Yİne oldukça güzel bir tarif. Gerçekten çok lezzetli oldu. Teşekkürler.. gül çalışkan

    YanıtlaSil
  3. Bu lezzet tek kelimeyle harika! Herkese tavsiye ederim , ellerinize saglik..Kadriye Kanik

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz ççok güzel Teşekkürler. Size bir sorum olacak diğer tariflerde kullandığınız bazı malzemelerin markasını yazmışsınız bu süper. Peki mısır unu , pirinç unu, pudra şekeri mısır nişastası hangi marka kullanılabilir acaba bilgi verir misiniz. teşekkrler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, tariflerimde her zaman marka yazamıyorum. Size kolaylık açısından bir sayfa önereceğim. Bu sayfadaki markaların glutensizliği firmalar tarafından teyit edilmiştir. Kolay gelsin.

    http://www.glutenfreehayat.com/index.asp?islem=gm&sayfa=2

    YanıtlaSil
  6. vildan hanım meraba tarifleriniz bir harika ben çölyak olduğumu öğreneli dört yıl oldu bazen ne yiyeceğimi bilemezdim internet öğreneli çok olmadı ama sırf bu yüzden bilgisayar kullanmayı öğrendim teşekkürler ayşe

    YanıtlaSil
  7. VİLDAN HNM MRB BEN GÜLCAN ÇAVDAR UNU ALMAK İSTİYORUM HANGİ MARKALAR ALABİLİRİM

    YanıtlaSil
  8. Kızım bayıldı tadına.. cook tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. Çok ama cok tesekkur ederim kızımın colyak olduğunu 15 gun önce öğrendik mantiyi çok severdi bu hastalığı ilk öğrendiğimde aklıma ilk gelen soru mantiyi nasıl yapacağım oldu ama araştırırken siz karşıma çıktınız ve bugün mantiyi yaptık kizim bayıldı gerçekten size çok minnettarım suz çok önemli bir iş yapıyorsunuz Allah saglikli ve uzun bir ömür versin size kizim ve ben sizi çok opuyoruz anı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Anı, bu tür geri dönüşler beni çok mutlu ediyor. Bizler özel bir aileyiz ve bende sizi çok seviyorum. Kızını ve seni çok öpüyorum. Sevgiler.:)

      Sil
  10. Arkadaşlar tarifi birebir uyguladım fakat hamur kesik kesik oldu fırından çıkınca da dışı pişmiş içi pişmemişti, poğaçada maya kokusu da kalmıştı yiyemedik hiçbir şekilde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanırım kullandığın malzemelerden biri kullanma tarihi geçmiş olabilir. Maya da olabilir. Kokusu kaldı demişsin. Tavsiyem kullandığın tüm malzemelere dikkat et, yumurta, maya, unlar vs. hepsi taze ve ılık olmalı. Yukardaki yorumlarda da okuduğun gibi yapan ve çok memnun kalan arkadaşlar var. Sevgiler.:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...