
MALZEMELER
- 2 SU BARDAGI PİRİNÇ
- 3 SU BARDAĞI SU
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 BARDAK BEZELYE
- 2 ADET HAVUÇ
- KORNİŞON TURŞU
- MAYDANOZ,DEREOTU
- 3 ADET TAZE SOĞAN
- 1 BARDAK MISIR
- 2 ADET LİMON
- TUZ.
YAPILIŞI
PİRİNÇ ISLATILARAK PİLAVA HAZIRLANIR. SIVIYAĞ İLE KAVRULUP PİLAV PİŞİRİLİR. PİŞEN PİLAV SOĞUMAYA BIRAKILIR. BEZELYE HAŞLANIR.HAVUÇLAR RENDELENİR.MAYDANOZ DEREOTU VE TAZESOĞAN İNCE KIYILIR.SOĞUYAN PİLAV BÜYÜKÇE BİR KASEYE ALINIR. TÜM MALZEMELER İÇİNE BOŞALTILIP LİMON SIKILIR.YAVAŞ YAVAŞ HARMANLANIR. GENİŞCE BİR SERVİS TABAĞIYLA YADA KEK KALIBIYLA FORMLANARAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.
Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))