
MALZEMELER
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KURU MAYA
- 1 KAŞIK SIVIYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR ILIK SU
- KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
UNLARI GENİŞ KASEYE KOYUP ORTASINI AÇALIM.ORTASINA ŞEKER MAYA VE 1 BARDAK ILIK SU KOYALIM. UNUN ETRAFINA TUZU SERPELİM. 10 DK BEKLEDİKTEN SONRA HAMURUMUZU YAVAŞ YAVAŞ YOĞURALIM. CIVIK BİR HAMUR OLACAK.45 DK BEKLETELİM. KABARAN HAMURU BİRAZ UNLA TOPARLAYIP EKMEK HAMURU KIVAMINA GETİRELİM. ELİMİZE YAPIŞMAMASI İÇİN EİLİMİZİ SIVIYAĞ İLE YAĞLAYALIM. HAMURDAN LOKMA HALİNDE KOPARDIĞIMIZ PARCALARI KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.
SICAK SICAK YENİLDİĞİNDE HARİKA OLUYOR.
AFİYET OLSUN

mükemmellllll o eller öpülür ablacım
YanıtlaSilmerhaba. maya alerjisi olanlar için bir öneriniz ver mı? teşekkürler. emeğinize sağlık. muhteşemsiniz.
YanıtlaSilKabartma tozu ile yapabilirsiniz. Sevgiler.:)
Sil