19 Mart 2010 Cuma

TARÇINLI ZENCEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE


1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER
- 125 GR TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
- DAMLA ÇİKOLATA
- ALABİLDİĞİ KADAR UN ( MISIR + GLUTENSİZ UN)
YAPILIŞI
MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. TÜM MALZEME YOĞRULUP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILACAK. YAĞLI KAGIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİLECEK. MİS KOKULU ENFES BİR KURABİYE. AFİYET OLSUN..

6 yorum:

  1. Esmer şeker yerine normal şeker de kullanılabilir mi?

    -Zahide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii ki. Beyaz şeker de kullanabilirsiniz.

      Sil
  2. yumurta yok doğru mudur?

    YanıtlaSil
  3. Misir unu gluten icermez mi. O zamanan tum kek ve kurabiyeleri misir unu ve glutensiz un karisimiyla yapabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, mısır unu glutensizdir.:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...