28 Kasım 2010 Pazar

PORTAKAL SOSLU CHEESECAKE / ÇİZKEK



MALZEMELER

- 250 GR GLUTENSİZ BİSKÜVİ
- 100 GR TEREYAĞI
- 500 GR SÜZME YOĞURT
- 300 GR LABNE PEYNİR
- 1 BARDAK ŞEKER
- 3 ADET YUMURTA
- PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

SOS İÇİN
- 1 BARDAK PORTAKAL SUYU
- 1 KAŞIK NİŞASTA
- 3 KAŞIK ŞEKER

 YAPILIŞI

ÖNCE BİSKÜVİLERİMİZİ RONDODAN GEÇİRİYORUZ.
ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞ İLE İYİCE KARIŞTIRIYORUZ,
ALTINA FOLYO SERDİĞİMİZ 25-26 cm.LİK KELEPÇELİ KALIBIMIZA DÖKÜYORUZ.
ELİMİZLE BASTIRARAK YERLEŞTİRİYORUZ.
TABAN TAMAM. BUZDOLABINA KOYUP SOĞUTUYORUZ.

ŞİMDİ SIRA ÜZERİNİ HAZIRLAMAYA GELDİ.
SIRASIYLA SÜZME YOĞURT, LABNE, ŞEKER. ÇIRPILIYOR.
YUMURTALAR BİRER BİRER ÇIRPILARAK İLAVE EDİLİYOR.
EN SON PORTAKAL KABUĞU RENDESİYLE TAMAMLANIYOR.
ŞİMDİ BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞIMIZ TABANIN ÜZERİNE BOŞALTALIM.

FIRINIMIZI 240 DERECEDE ISITALIM.
KELEPÇELİ KALIBIMIZIN ETRAFINI FOLYA İLE SARALIM. (İÇİNE SU ALMAMASI İÇİN)
SUYLA DOLDURDUĞUMUZ TEPSİNİN İÇİNE OTURTALIM.
5 DAKİKA 240 DERECEDE TUTALIM.
SONRA ISIYI 150 DERECEYE DÜŞÜRÜP 50 DAKİKA PİŞİRELİM.
PİŞERKEN KESİNLİKLE FIRININ KAPAĞI AÇILMAYACAK.
PİŞTİKTEN SONRA KAPAĞI HAFİF ARALAYIP İÇİNDE SOĞUTUN.
SONRA BUZDOLABINA KALDIRIP EN AZ 5 SAAT BEKLETİN.
1 GECE BEKLERSE DAHA GÜZEL OLUR
.
ŞİMDİ SOSUMUZU HAZIRLAYALIM
PORTAKAL SUYU, ŞEKER VE NİŞASTA İLE İYİCE PİŞİRİLİR.
PİŞİNCE ÜZERİNE PORTAKAL RENDELEYİN HOŞ KOKULU OLUR.
BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞIMIZ CHEESECAKE SOSLA  SUNUMA HAZIR.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Tarifinizi geçen haftasonu denedim.Çok güzel oldu.Yanlız pişmesi 50 dak yı epey geçti.Ama tabi ben üstünü biraz daha kızarttım.Artık arzuya kalmış.Trif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yumurtasiz pisirilmeden de uygulanabilecek bir tarif

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...