9 Kasım 2010 Salı
GLUTENSİZ ERİŞTE
MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 300 gr GLUTENSİZ UN SCHAR
YADA ( 100 gr PİRİNÇ UNU + 50 gr MISIRUNU + 50 gr PATATESUNU + 100 gr SİNANGİL )
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- 2 ÇAY KAŞIĞI XANTHAM GUM
- 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK SERT BİR HAMUR SAĞLIYORUZ.
BİR KENARDA ÜSTÜNÜ KAPATIP 20 DAKİKA DİNLENDİRİYORUZ.
UNLANMIŞ BİR YÜZEYDE AÇIYORUZ.
TEZGAHI VE HAMURU SÜREKLİ UNLAYARAK YAPIŞMAMASINI SAĞLIYORUZ.
AÇILAN HAMURU TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNDE 30 DAKİKA BEKLETİN
HAFİF KURUYAN HAMURU 2,5 cm GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER HALİNDE KESİYORUZ.
KESTİĞİMİZ ŞERİTLERİ ÜST ÜSTE KOYUP İSTEDİĞİMİZ İNCELİKTE ERİŞTE ŞEKLİNDE KESİYORUZ.
KESTİĞİMİZ ERİŞTELERİ TEKRAR 30 DAKİKA BEKLETİYORUZ.
ERİŞTELERİNİZ HAZIR.
ERİŞTEMİZİ PİŞİRİRKEN YAĞDA HAFİFÇE KAVURUP, ÜSTÜNÜ ÖRTECEK KADAR SU KOYUYORUZ. KESİNLİKLE SÜZMEDEN PİLAV GİBİ PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba ben sizin tariflerinizi çok beğenerek yapıyorum çok ama çok teşekkrler. Erişte için bişey sormak istiyorum ben sadece glutensiz un kulanarak yaptım ama pişirnce çok kötü bişey ortya çıktı bana ne önerirsiniz. şimdiden teşekkrler
YanıtlaSilHaklısın canım, bende bu yüzden diğer unları karıştırarak kullanıyorum. Daha lezzetli ve besleyici oluyor. Tavsiyem tarifdeki gibi unları karıştırman. Kolay gelsin..:)
Silsiz bu eristeyi kuruttunuzmu.?nasil yaptiniz? harika görünüyor vildan hanim..allah hayirli uzun ömür versin bilgilerin icin...
YanıtlaSilNormal erişte gibi. Kestikten sonra biraz kurutup, kavanoza koyuyorum.
Silvildan hanim cok sag olun...
YanıtlaSilgörünüsü cok güzel gercekten..
YanıtlaSilofff cok güzel görünüyo.....
YanıtlaSilvildan hanım merhaba. oğlumun kışlık tarhanasını tarifinizdeki gibi yaptım. henüz pişirmedim kuruyor ama kokusu ve görüntüsü harika oldu. daha sonra tarhana linkine yorum yapacağım. kışlık erişte yapmaya niyetlendim, tarifinizdeki miktarı arttıracağım.sadece glutensiz unla yapacaktım ama yorumlarda sade glutensiz unla lezzetsiz olduğu denenmiş. ksantam gumum yok, doğrusu almak da istemiyorum. patates unu aramaktan vazgeçtim. bu halde yapıp kurutsam küflenmeden muhafaza edebil miyim hiç bilmiyorum. cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
YanıtlaSilbu arada glutensiz makarna da yapmak mümkün mü acaba? kolay gelsin.
gül çalışkan
Tarhana için ellerine sağlık,mutlaka güzel olmuştur.
SilErişteye gelince;
Yerli glutensiz unlar nişasta ağırlıklı olduğundan lezzetsiz ve ağır geliyor. Bu yüzden diğer proteince zengin unlarla karıştırıyorum.
Ksantam kullanmayabilirsin tabiiki. Patates unu olmasa bile bir adet haşlanmış patatesi rendeleyerek kullanabilirsin.
Kuruttuktan sonra hiçbirşey olmaz, rahatlıkla yapabilirsin.
Eriştede makarna çeşididir. Hamuru hazırladıktan sonra istediğin şekilde keser pişirirsin. Taze yapılmış makarnan olur. Kolay gelsin şimdiden..
bu eriste hamurunu bu gün bende yaptim sac da hafif kuruttum, birazini eriste dogradim birazinida yaprak manti dogradim. simdi kurutuyorum, istedigim zaman yapip yiyorum..yaprak mantiyi arzuya göre sarimsakli yogurt,tereyagi ceviz ve ya kiyma cok nefiss oluyor denemenizi tavsiye ederim...daha öncede denemistim vildan hanima tesekür ediyorum...iyiki varsin siniz vildan hanim....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Çok sevindim, sağlıkla tüketin..:)
Silcok sag ol vildan abla sizden aldim bu fikri yoksa bu hamurdan hic bir sey olmaz diye yapmiyordum..bezeleri cok kücük alinca ...birde biraz sacda kurutuncA GÜZEL OLDU HARIKA SONUC ALDIK ABLAMLA:::
YanıtlaSilmerhaba vildan hanım ben yayladayım burada odun ateşinde glutensiz un ile sikma börek yapabilir mıyım
YanıtlaSilOlur tabiii ki.. Hemde harika olur. Şimdiden afiyet olsun..:)
Silmerhabalar Vildan hanim,patates unu yerine patates kullanabilirmiyiz?
YanıtlaSilTabii ki. Bir haşlanmış patates rendeleyebilirsin.
SilVildan hanım merhabalar daha önce tarhana nızıı denedim. Çok memnun kaldım şimdide erişte yi yaptım ben halk ekmek unu ile 100gr pirinç unu kullandım, birde patates ekledim
YanıtlaSilMakarnam mükemmel oldu. Tşk edrim iyiki varsınız. Burcu kürcan