27 Kasım 2010 Cumartesi
DAMLA ÇİKOLATALI PORTAKALLI MUFFİN
MALZEMELER
- 2 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI PORTAKAL SUYU
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
- YARIM ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİMİZİ ÇIRPIYORUZ.
SIVIYAĞ EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.
UNLARIMIZI VE KABARTMA TOZUMUZU ELEYEREK EKLİYORUZ.
ÇIRPMAYA DEVAM EDERKEN PORTAKAL SUYUMUZU YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ.
KEK KIVAMINI ALDIĞINDA ÇIRPMA İŞLEMİNİ SONLANDIRIYORUZ.
PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA ŞÖYLEBİR KARIŞTIRIYORUZ.
KEK HAZIR. MUFFİN KALIPLARIMIZA KAŞIKLA BÖLÜŞTÜRÜYORUZ.
ÜZERLERİNE DAMLA ÇİKOLATAMIZI SERPİŞTİRİYORUZ.
180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KÜRDAN TESTİ YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba, glutensiz damla çikolatayı nerden temin ettiniz acaba? Türkiye'de yok bildiğim kadarıyla? çok merak ettim
YanıtlaSilKahve dünyasından alıyorum. Kahve dünyası çikolatalarının glutensiz olduğunu bildirmişti..
YanıtlaSil