3 Aralık 2010 Cuma
SUSAMLI SİMİT
MALZEMELER
- 1/2 PAKET TEREM YAĞ
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1/2 LİMON SUYU
- SUSAM
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.
YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ DERİN BİR KAPTA ZEYTİNYAĞI,TUZ, YOĞURT, ŞEKER, YUMURTA SARISI, KABARTMA TOZU, MAHLEP, LİMON SUYU VE UN İLE YOĞURUN.
KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.
SİMİTLERİ ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIN
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE SİMİTLERİ YERLEŞTİRİN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize saglik. Glutensiz unu kendi ismiyle mi bullmak mümkün acaba? Heryerde satiliyor mu? sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.Glutensiz unu İstanbul Halk Ekmek satıyor. Sinangil de glutensiz un üretiyor Tansaş, migros, Kipa gibi mağazalarda bulmak mümkün. Sevgiler.
YanıtlaSilVildan hanim merhabalar,
YanıtlaSilMargarin ya da tereyag kullanmadan da bu tarifi tutturmak mumkun olur mu sizce. Cunku tarifte hem zeytinyagi hem de katiyag var. Tamamiyle siviyag katmamiz mumkun mu acaba. Bu durumda oran ne olmali.
Sevgiler
Sevil
Maalesef canım, sadece sıvıyağ ile olmuyor. Bu tür tariflerde mutlaka gerekiyor. Katıyağ olarak istediğini kullanabilirsin. Tereyağ oldukça sağlıklıdır. Eğer tereyağ dokunuyorsa, başka süt içermeyen katıyağ kullanabilirsin.
Silsoya unu yerine başka un kullanamazmıyız acaba?
YanıtlaSilOlur tabiiki. Soya unu yerine glutensiz un miktarını biraz arttırın.
SilVildan hanim ben tarifi yaptim patates unu yoktu onun yerine patates rendeledim kivami cok guzel oldu .
YanıtlaSilHamur yumusacik fakat bir turlu simit seklini veremedim. Tat olarak mukemmel oldu sekille ilgli sorun ne olablir acaba
tesekkurler
Merhaba, hamurun iyice özleşmesi gerekiyor. Mayalı olmasa bile hamuru yoğurduktan sonra yarım saat bekletip tekrar yoğurarak daha rahat şekil verebilirsiniz. Kolay gelsin :)
Silmerhaba vildan hanm ben de 3 haftadır çölyak diyeti yapmaya başladım ve tariflerinizi buldum..resmen kurtarıcım oldunuz.teşekkür ederim.. hepsini teker teker yapmaya başladım.Hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum size..
YanıtlaSilMerhaba canım, çok sevindim kolay gelsin. Her zaman yanındayım. Kolay gelsin.:)
Sil