3 Aralık 2010 Cuma

SUSAMLI SİMİT









MALZEMELER
- 1/2 PAKET TEREM YAĞ
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1/2 LİMON SUYU
- SUSAM
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
  GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
 1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI  METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.


YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ DERİN BİR KAPTA ZEYTİNYAĞI,TUZ, YOĞURT, ŞEKER, YUMURTA SARISI, KABARTMA TOZU, MAHLEP, LİMON SUYU VE UN İLE YOĞURUN.
KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.
SİMİTLERİ ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIN
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE SİMİTLERİ YERLEŞTİRİN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN.

10 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Glutensiz unu kendi ismiyle mi bullmak mümkün acaba? Heryerde satiliyor mu? sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım.Glutensiz unu İstanbul Halk Ekmek satıyor. Sinangil de glutensiz un üretiyor Tansaş, migros, Kipa gibi mağazalarda bulmak mümkün. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Vildan hanim merhabalar,
    Margarin ya da tereyag kullanmadan da bu tarifi tutturmak mumkun olur mu sizce. Cunku tarifte hem zeytinyagi hem de katiyag var. Tamamiyle siviyag katmamiz mumkun mu acaba. Bu durumda oran ne olmali.

    Sevgiler
    Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef canım, sadece sıvıyağ ile olmuyor. Bu tür tariflerde mutlaka gerekiyor. Katıyağ olarak istediğini kullanabilirsin. Tereyağ oldukça sağlıklıdır. Eğer tereyağ dokunuyorsa, başka süt içermeyen katıyağ kullanabilirsin.

      Sil
  4. soya unu yerine başka un kullanamazmıyız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabiiki. Soya unu yerine glutensiz un miktarını biraz arttırın.

      Sil
  5. Vildan hanim ben tarifi yaptim patates unu yoktu onun yerine patates rendeledim kivami cok guzel oldu .
    Hamur yumusacik fakat bir turlu simit seklini veremedim. Tat olarak mukemmel oldu sekille ilgli sorun ne olablir acaba
    tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hamurun iyice özleşmesi gerekiyor. Mayalı olmasa bile hamuru yoğurduktan sonra yarım saat bekletip tekrar yoğurarak daha rahat şekil verebilirsiniz. Kolay gelsin :)

      Sil
  6. merhaba vildan hanm ben de 3 haftadır çölyak diyeti yapmaya başladım ve tariflerinizi buldum..resmen kurtarıcım oldunuz.teşekkür ederim.. hepsini teker teker yapmaya başladım.Hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, çok sevindim kolay gelsin. Her zaman yanındayım. Kolay gelsin.:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...