4 Kasım 2010 Perşembe
MOZAİK PASTA
MALZEMELER
- 500 GR GLUTENSİZ BİSKÜVİ
- 150 GR TEREYAĞI
- 4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- YARIMŞAR SU BARDAĞI CEVİZ/İNCİRKAYISI
- 2-3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
TEREYAĞINI ERİYİP SÜT VE KAKAO İLE KARIŞTIRIN.
BİSKÜVİLERİ KIRIP YEMİŞLERLE BERABER SÜTLÜ KARIŞIMA EKLEYİN.
KARIŞIMI STRECE VEYA FOLYOYA SARIP PİRAMİT ŞEKLİ VERİN
PASTAYI BUZLUKTA 2-3 SAAT BEKLETİN.
DONUNCA HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİP DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
glutensiz bisküvi olarak hangi bisküviyi kullandınız?
YanıtlaSilETİ pronot kakaolu ve bebe bisküvilerini kullandım..
SilMerhaba Vildan hanım, eti pronot bebe bisküvisi ile mozaik pasta yaptım. Sizin tarife bakmamıştım. Tüm malzemeleri şeker de eklediğim için şöyle bi ısıttım kaynatmadan. Sonra bisküvileri katınca bisküvilerin hepsi eridi. Acaba sıcak karışıma eklediğim için mi böyle oldu.
YanıtlaSilBir de tarifinizde şeker yok. Bisküvilerin tadına bakmadım çok mu tatlı o nedenle mi koymadınız.
(5 yaşındaki oğlumun çölyaklı olduğunu yeni öğrendik de glutensiz tariflere alışmaya çalışıyorum:))