7 Kasım 2010 Pazar
EV YAPIMI VANİLYALI PUDİNG
MALZEMELER
- 1 LİTRE SÜT
- 3-4 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 50 GR TEREYAĞ
YAPILIŞI
1 BARDAK SÜTÜ AYIRIP, KALANI ATEŞE KOYUYORUZ.
1 BARDAK SÜTÜN İÇİNE NİŞASTAYI KOYUP ERİTİYORUZ 1 YUMURTAYI İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.
KAYNAYAN SÜTE KARIŞIMI YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜP HIZLICA KARIŞTIRIYORUZ.
OCAGI SÖNDÜRDÜKTEN SONRA ŞEKERİ YAĞI VE VANİLYAYI İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.
KULPLARA BOŞALTTIKTAN SONRA SOĞUTUYORUZ.
GÖNLÜMÜZE GÖRE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sütü biraz fazla kaçırdım hafif cıvık oldu ama tadı yinede süper :)
YanıtlaSilSıkıntı yok. Bir dahakine az koyarsın. Sevgiler.:)
SilGluten içeriyor mu bu tatlı??
YanıtlaSilHayır. glutensizdir..
Sil