17 Şubat 2011 Perşembe

PORTAKAL SOSLU KEK



MALZEMELER

- 3 BARDAK YUVA MİX KEK KARIŞIMI
- 3 YUMURTA
- 1 BARDAK ŞEKER
- 1/2 BARDAK SIVIYAĞ
- 1/2 BARDAK PORTAKAL SUYU
- 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
- VANİLYA

SOS İÇİN

- 1 BARDAK PORTAKAL SUYU
- 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
- 1 KAŞIK MIŞIR NİŞASTASI
- 2 KAŞIK ŞEKER

YAPILIŞI

HERZAMANKİ GİBİ YUMURTA VE ŞEKERİMİZİ ÇIRPIYORUZ. SIVIYAĞIMIZI İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA YUVA  MİX UNUMUZU ÖZERİNE DÖKÜYORUZ.

BU ARADA SÜREKLİ ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. YARIM BARDAK PORTAKAL SUYUNU EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM HAMURUMUZ KEK KIVAMINI ALDI.

EN SON PORTAKAL KABUĞU RENDESİ VE VANİLYA İLAVESİYLE HAMURUMUZ TAMAM.
YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBIMIZA HAMURUMUZU DÖKÜP, 170 DERECE FIRINA VERİYORUZ. 30-35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

SOS
KEKİMİZ PİŞERKEN SOSUMUZU HAZIRLAYABİLİRİZ. SOS ÇOK KOLAY.
1 BARDAK PORTAKAL SUYU, 2 KAŞIK ŞEKER VE 1 KAŞIK NİŞASTAYI KARIŞTIRARAK ATEŞE KOYUYORUZ. KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİYORUZ. GÖZ GÖZ OLUNCA ATEŞTEN ALIYORUZ. SOS HAZIR.

BU ARADA ÖZELLİKLE ŞUNU BELİRTMEM LAZIM. BAZI FIRINLARIN AYARLARI DEĞİŞİK OLABİLİR BUNUN İÇİN SÜRE DEĞİŞEBİLİR. KEK PİŞİRİRKEN MUTLAKA DÜŞÜK ISIDA VE UZUN SÜREDE PİŞİRİN. İLK 20 DAKİKA KESİNLİKLE FIRININ KAPAĞINI AÇMAYIN.

KÜRDAN BATIRARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL ETTİĞİMİZ KEKİMİZİ FIRINDAN ALIYORUZ.

İLK SICAKLIĞININ GEÇMESİ İÇİN 5 DAKİKA BEKLETİP KALIPTAN ÇIKARIYORUZ.
KEKİMİZİN ÜZERİNE SOSUMUZU KAŞIKLA YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜYORUZ.

PORTAKAL SOSLU KEKİMİZ HAZIR. SOĞUDUKTAN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRİZ.

AFİYET OLSUN.

NOT: KABARTMA TOZU KARIŞIMIN İÇİNDE OLDUĞUNDAN KOYMUYORUZ.







KEKİMİ YAPTIĞIM GÜN MİSAFİRİMDE VARDI. BEN ANCAK YARIM DİLİM YİYEBİLDİM.....

5 yorum:

  1. Yuva'nın bu ürününü hiç görmemişim. Kek nefis olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Vildan hanımcığım. Öncelikle böyle bit blog kurarak tüm çölyaklılara yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Kekinizi denedim. Elimde golda un vardı. Onunla yaptım ve hamur kabartma tozu da ekledim. Kek kabardı ancak fırından çıkınca söndü. Nerede yanlış yaptım acaba? Şimdiden teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, sanırım fırından erken çıkartmışsın. Fırının derecesi yüksekse hemen kızarmıştır. Sende piştiğini zannedip erken çıkarmış olmalısın. Özellikle kekler düşük ısıda ve yavaş pişecek. Fırının derecesini düşürerek biraz daha uzun sürede pişirmeni öneririm. Kolay gelsin..:)

      Sil
  3. Tuğçe
    Vildan hanim hindantan cevizi normal mi kullaniyosunuz yokaa glutensiz mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi gluten içermez. Çapraz bulaşma riskine karşı yıkayıp kurutup kullanabilirsiniz..

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...