MALZEMELER
- 2 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
- 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN
ŞERBETİ İÇİN
- 2 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 SU BARDAĞI SU
- 1/2 LİMON
YAPILIŞI
ŞERBETİ ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
YUMURTALAR, YOĞURT VE SIVIYAĞI ÇIRPIYORUZ.
PİRİNÇ UNU, KARBONAT VE GLUTENSİZ UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK ÇIRPIYORUZ.
LOKMA HAMURU KIVAMINDA HAMURUMUZU YAPIYORUZ.
HAMURUMUZDAN 1 TATLI KAŞIĞI ALIP KIZGIN YAĞA BIRAKIYORUZ.
KAŞIK KAŞIK ALARAK HAMURUN TAMAMINI KIZARTIYORUZ.
KIZARAN HAMURLARIMIZI KAĞIT HAVLU ÜZERİNE ÇIKARIYORUZ.
HAMURLARIMIZIN TAMAMI KIZARDIKTAN SONRA ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİMİZİ DÖKÜYORUZ.
ÜZERİNE TARÇIN SERPEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
ben tarifi denedim vildan hanım çok yumuşak oldu. neyi eksik yaptım bilemedim kıtır kıtır olmadı.
YanıtlaSilÖzlem'ciğim, hamurları tamamen kızarttıktan sonra biraz dinlendirip şerbetlersek kıtırlığı elde edebiliriz. hemen şerbetlenirse ve beklerse yumuşuyor.
YanıtlaSil