13 Şubat 2011 Pazar

SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL PASTA






MALZEMELER

KAKAOLU PASTABAN İÇİN

- 4 AD. YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN  (sinangil, ihe, vs.)
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

KREMA İÇİN

- 2 BARDAK SÜT
- 1/2 BARDAK ŞEKER
- 1 YUMURTA SARISI
- 50 gr TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

  VANİLYA VE YAĞ HARİÇ TÜM MALZEME KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. GÖZ GÖZ OLUNCA   TEREYAĞ VE VANİLYA İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK ATEŞTEN ALINIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

SÜSLEME İÇİN

- 2 ADET MUZ
- DAMLA ÇİKOLATA
- 1 PAKET ÇİLEK JÖLESİ
- PASTA ŞEKERLEMESİ

YAPILIŞI

YUMURTALARLA ŞEKERİ GENİŞ BİR CAM KASEDE İKİ KAT KABARIP RENGİ BEYAZLAŞANA KADAR ÇIRPIN. 2 KAŞIK SIVIYAĞ İLAVE EDİP YAKLAŞIK 10 DAKİKA ÇIRPIN.
BAŞKA BİR YERDE UNU, KAKAOYU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI ELEYİN. YUMURTALI KARIŞIMA BOŞALTIP KARIŞANA KADAR ÇIRPIN.
26 cm KELEPÇELİ KALIBIN ALT KISMINA YAĞLI KAĞIT SERİN. KENARLARINI YAĞLAMAYIN. KALIBA KARIŞIMI DÖKÜP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ FIRINA VERİN.
25-30 DAKİKA PİŞİRİN.
KÜRDAN BATIRIP PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL ETTİKTEN SONRA FIRINDAN ALIN.
TEL IZGARA ÜZERİNE TERS ÇEVİRİP SOĞUTUN. BU ŞEKİLDE ÜZERİ DÜZ OLUR.
SOĞUDUKTAN SONRA İKİYE BÖLÜP ŞEKERLİ SU İLE İLK PARÇAYI ISLATALIM.
ARASINA KREMAYI SÜRELİM VE DAMLA ÇİKOLATA SERPELİM.
İKİNCİ PARÇAYI KAPATARAK TEKRAR ŞEKERLİ SU İLE ISLATALIM.
PASTAMIZIN ÜZERİNİ MUZ DİLİMLERİYLE KAPLAYALIM.
1 PAKET ÇİLEKLİ JÖLEMİZİ HAZIRLAYIP MUZLARIN ÜZERİNE KAŞIK YARDIMIYLA YAVAŞ YAVAŞ DÖKELİM. ÇABUK DONAN JÖLE KULLANIRSANIZ DAHA İYİ OLUR.
BİRAZDA RENKLİ SEKERLEMELERLE SÜSLEDİKMİ PASTAMIZ TAMAM.

AFİYET OLSUN.





4 yorum:

  1. gulitensiz krem şsnti ve kakao nereden temin edebilirim ayrıca damla çikolatasında guliten yokmu

    YanıtlaSil
  2. Elit marka kakao ve çikolataları glutensiz. Krem şanti ise Kent boringer ve piyale önerebilirim. KOlay gelsin..:)

    YanıtlaSil
  3. Vildan hanım, bugün bu pastayı yaptım. pasta tabanı için oluşan hamur miktarına bakınca yahu bundan ne kadar kek çıkacak ki ben bunu ortasından böleyim diye aklımdan geçirmiştim. ama pişmeye başlayınca bu seferde kek kalıbımdan taşacak endişesine kapıldım. maşallah nasıl kabardı öyle. nefis bir pasta oldu. ben üzerine çikolata sosu döktüm. ma aile parmaklarımızı yedik. çok güzel yorumlar aldım. sahiden de normal pastadan ayırt edilemiyor. ben bu tarifleri oğluma diye deniyorum ama benim oğlum sadece pirinç pilavıyla mutlu oluyor.biz çok sık kardeşler, yeğenler bir araya geliyoruz illaki sofralar kuruluyor. oğluma aman şunu vermeyin aman bunu vermeyin demeyi bıraktım artık. herkesin önüne sizin tariflerinizdn yaptığımı glutensiz lezzetleri koyuyorum. teşekkür ederim. gül çalışkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım. Böylesi geri dönüşler olduğunda mutluluğumu anlatamam. Oğlunuda çok öpüyorum..

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...