17 Şubat 2011 Perşembe

GLUTENSİZ SANDVİÇ EKMEK



MALZEMELER

-  250 gr YUVA MİX EKMEK KARIŞIMI
- 250 ml ILIK SU
- 5 gr YUVA INSTAND MAYA
- 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI
YAPILIŞI OLDUKÇA BASİT BİR EKMEK OLDU. ÖNCELİKLE 250 GR YANİ YARIM PAKET YUVA  EKMEK KARIŞIMINI KABIMIZA KOYUYORUZ. ORTASINI AÇIP 5 gr YAKLAŞIK YARIM PAKET YUVA  MAYAYI  KOYUYORUZ. ÜZERİNE 250 ml ILIK SU VE ZEYTİNYAĞINI DÖKÜYORUZ.

TUZ VE ŞEKER KOYMUYORUZ İÇİNDE VAR.
ŞİMDİ ÇIRPICI YADA MİKSER İLE GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK.

ÇIRPTIĞIMIZ HAMURUMUZUN ÜZERİNİ ÖRTÜP ILIK BİR ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR.

1 SAAT SONUNDA HAMURUMUZU KAŞIK İLE ŞÖYLE BİR KARIŞTIRALIM. HAMUR SÖNECEKTİR KORKMAYIN. KARIŞTIRDIĞIMIZ HAMURUMUZDAN KAŞIK İLE MUFFİN KALIPLARIMIZA KOYUYORUZ. TEPSİYE DİZDİĞİMİZ HAMURLARIMIZI TEPSİ MAYASI İÇİN TEKRAR 15 DAKİKA BEKLETİYORUZ.

FIRINA VERMEDEN ÜZERİNİ HAŞHAŞ VE ÇÖREK OTU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
170-180 DERECE ARASINDA ISITTIĞIMIZ FIRINIMIZDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

SANDVİÇ EKMEKLERİMİZ HAZIR. HARİKA OLDULAR. ÇOCUKLARINIZ ÇOK BEĞENECEKLER. İÇİNE İSTEDİĞİ MALZEMEYİ KOYUP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
YADA RAHATLIKLA ÇANTALARINA ATIP OKULA GÖTÜREBİLİRLER.

AFİYET OLSUN.








3 yorum:

  1. ellerinize emeğinize sağlık her iki tarifte çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  2. BABİDE
    Teşekkürler Vildan Hocam. Biz çölyaklıların olmazsa olmazı çantada glutensiz ürün taşımak için çok uygun bir tarif olmuş.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Babideciğim bende rahatlıkla yanımızda taşıyabileceğimiz ürünlere öncelik veriyorum. Malum her zaman heryerde birşeyler bulunmuyor. Aç kalmamak için tedbirli olmalıyız değil mi?

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...