17 Şubat 2011 Perşembe
GLUTENSİZ SANDVİÇ EKMEK
MALZEMELER
- 250 gr YUVA MİX EKMEK KARIŞIMI
- 250 ml ILIK SU
- 5 gr YUVA INSTAND MAYA
- 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
YAPILIŞI OLDUKÇA BASİT BİR EKMEK OLDU. ÖNCELİKLE 250 GR YANİ YARIM PAKET YUVA EKMEK KARIŞIMINI KABIMIZA KOYUYORUZ. ORTASINI AÇIP 5 gr YAKLAŞIK YARIM PAKET YUVA MAYAYI KOYUYORUZ. ÜZERİNE 250 ml ILIK SU VE ZEYTİNYAĞINI DÖKÜYORUZ.
TUZ VE ŞEKER KOYMUYORUZ İÇİNDE VAR.
ŞİMDİ ÇIRPICI YADA MİKSER İLE GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK.
ÇIRPTIĞIMIZ HAMURUMUZUN ÜZERİNİ ÖRTÜP ILIK BİR ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. YAKLAŞIK 1 SAAT KADAR.
1 SAAT SONUNDA HAMURUMUZU KAŞIK İLE ŞÖYLE BİR KARIŞTIRALIM. HAMUR SÖNECEKTİR KORKMAYIN. KARIŞTIRDIĞIMIZ HAMURUMUZDAN KAŞIK İLE MUFFİN KALIPLARIMIZA KOYUYORUZ. TEPSİYE DİZDİĞİMİZ HAMURLARIMIZI TEPSİ MAYASI İÇİN TEKRAR 15 DAKİKA BEKLETİYORUZ.
FIRINA VERMEDEN ÜZERİNİ HAŞHAŞ VE ÇÖREK OTU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
170-180 DERECE ARASINDA ISITTIĞIMIZ FIRINIMIZDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SANDVİÇ EKMEKLERİMİZ HAZIR. HARİKA OLDULAR. ÇOCUKLARINIZ ÇOK BEĞENECEKLER. İÇİNE İSTEDİĞİ MALZEMEYİ KOYUP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
YADA RAHATLIKLA ÇANTALARINA ATIP OKULA GÖTÜREBİLİRLER.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerinize emeğinize sağlık her iki tarifte çok hoş olmuş
YanıtlaSilBABİDE
YanıtlaSilTeşekkürler Vildan Hocam. Biz çölyaklıların olmazsa olmazı çantada glutensiz ürün taşımak için çok uygun bir tarif olmuş.Emeğinize sağlık.
Evet Babideciğim bende rahatlıkla yanımızda taşıyabileceğimiz ürünlere öncelik veriyorum. Malum her zaman heryerde birşeyler bulunmuyor. Aç kalmamak için tedbirli olmalıyız değil mi?
Sil