28 Şubat 2011 Pazartesi

TARÇINLI KURABİYE



MALZEMELER
- 250 gr TEREYAĞ YADA MARGARİN
- 1/2 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- 1/2  SU BARDAĞI MISIRUNU
- 1 ADET YUMURTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- ALABİLDİĞİ KADAR GLUTENSİZ UN

ÜZERİ İÇİN
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI
YAĞIMIZ ODA SICAKLIĞINDA VE YUMUŞAK OLACAK.
 HAMUR MALZEMELERİNİN TAMAMI KARIŞTIRILIP SERT BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.

HAMURU  İNCE RULOLAR HALİNE GETİRİP ELİMİZLE BİRAZ DÜZLEŞTİRİYORUZ.
BICAKLA KÜÇÜK KÜÇÜK PARALEL KENARLAR OLUŞTURACAK ŞEKİLDE KESİYORUZ.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE HAFİF KIZARACAK ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ.
FIRINDAN ÇIKAN SICAK KURABİYELERİ TOZ ŞEKER VE TARCIN KARIŞIMINA ATIP İYİCE BULUYORUZ.
SERVİS TABAĞINA DİZİP SERVİS EDİYORUZ.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...