MALZEMELER
- 1 BARDAK KARABUĞDAY
- 1 BARDAK YEŞİL MERCİMEK
- 1/2 BARDAK MISIR
- 1 ADET HAVUÇ
- 2 ADET TAZE SOĞAN
- MAYDANOZ, DEREOTU
- TUZ, BAHARAT
- 1/2 LİMON, ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
BİR GECE ÖNCEDEN KARABUĞDAY VE YEŞİL MERCİMEĞİ AYRI AYRI SUDA ISLIYORUZ. BİRAZ TUZ ATARSAK DAHA LEZZETLİ OLUR.
ERTESİ GÜN İYİCE ŞİŞEN KARABUĞDAYI VE MERCİMEĞİ SÜZÜYORUZ.
YENİDEN SUYLA BİRAZ HAŞLIYORUZ. BÖYLELİKLE KOYU RENK SUYUNU ATIYORUZ.
SULARINI SÜZÜP BÜYÜKÇE SALATA KASEMİZE ALIYORUZ.
BU AŞAMADA KARABUĞDAY BANA BİRAZ FAZLA GELDİĞİ İÇİN ÇORBA YAPMAK ÜZERE BİRAZINI ALDIM.
ÜZERİNE MISIRIMIZI, RENDELENMİŞ HAVUCUMUZU, TAZE SOĞANIMIZI, MAYDANOZ VE DEREOTUMUZU, TUZ, BAHARAT, LİMON VE ZEYTİNYAĞIMIZI DÖKÜYORUZ.
BAHARAT OLARAK NE ARZU EDERSENİZ. KARABİBER, KİMYON VS. SİZE KALMIŞ.
TÜM MALZEMELERİ GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ.
SALATANIZ HAZIR AFİYET OLSUN.
YEŞİL MERCİMİĞİN FAYDALARI İÇİN BURAYA,
KARABUĞDAYIN FAYDALARI İÇİN BURAYA,
MISIRIN FAYDALARI İÇİN BURAYA
HAVUÇUN FAYDALARI İÇİN BURAYA
BAKABİLİRSİNİZ.
Cok severim bugday salatasini. Yesil mercimekle daha da güzel olmustur. Ellerinize saglik.
YanıtlaSil