28 Şubat 2011 Pazartesi
ÇİLLİ TATLI
MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- KABARTMA TOZU - VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
- 1 PAKET KREM ŞANTİ
- 1 BARDAK SOGUK SÜT
ŞERBET
- 3 SU BARDAĞI ŞEKER
- 4 SU BARDAĞI SU
- YARIM LİMON
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR . SIVIYAĞ, UN,KABARTMA TOZU VE VANİLYA HEPSİ KARIŞTIRILARAK KEK KIVAMINDA HAMUR YAPILIR BORCAMA DÖKÜLEREK 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKINCA SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. KREM ŞANTİ HAZIRLANARAK ÜZERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİ İSTEĞE BAĞLI SÜSLENİP BUZDOLABINDA BİRAZ BEKLEDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.
Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))