20 Mart 2010 Cumartesi

KARABUĞDAYLI KISIR


MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI İNCE ÇEKİLMİŞ KARABUĞDAY
- 2 SU BARDAĞI SU
- 7-8 AD.TAZE SOĞAN
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 4 DİŞ SARIMSAK
- 1 KURU SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞ.DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞ.BİBER SALÇASI
- 1 KAHVE FİNCANI LİMON SUYU
- 1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
- İSTEĞE BAĞLI KARABİBER,KİMYON,PULBİBER,NANE
- TUZ
YAPILIŞI
BUĞDAY 2 SU BARDAĞI SICAK SU İLE ŞİŞİRİLİR.
DİĞER YANDA SOĞAN SIVIYAĞ İLE SARARTILIR. SALÇALAR İLAVE EDİLEREK ŞİŞEN BUĞDAYIN İÇİNE KARIŞTIRILIR.
TAZE SOĞANLAR VE MAYDANOZLAR İNCE İNCE KIYILARAK HARCA KARIŞTIRILIR.
LİMON SUYU ( NAR EKŞİSİ DE OLABİLİR) BAHARATLAR (İSTEĞE BAĞLI) VE TUZ İLAVE EDİLEREK HARMANLANIR
DOMATES DİLİMLERİ İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN

10 yorum:

  1. merhaba vildan hanım,8 ay önce gluten intoleransım olduğu öğrendim.tahılla büyüdüm tahılla yapılmış yemekleri çok seviyorum.tarifleriniz cok güzel.çok emek vermişsiniz.çok teşekkür ederim.harikasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. :)

      Sil
  2. Vildan hanim merhaba karabugday dediginz bu. Reisin karabugday diye satilan grecka bugdayi mi
    Tuba ugur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Hatta Yar ve Duru markalarında karabuğdayı (greçka) olur. O markalarda garanti veriyor.

      Sil
  3. şanlıurfa dan merhaba.. burada yemeklerin % 90 ı buğday unuyla yapılıyo dolayısıyla çiğköfteyle içli köfteyle bulgurla unla büyüdüm çölyak oldugumu öğrendim .henüz gelişmediğindn ürün bulmak da çok güç . acaba çiğköftenin bu karabuğdayla yapılma ihtimali var mı , tat ve koku çok baskınmış diyorlar merak ediyorum biraz bilgi alabilirmiyim karabuğday hakkında . cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Haklısın aslında hepimiz buğday ve unuyla büyüdük. Bu yüzden geçiş dönemi sancılı oluyor. AMA durum ümitsiz değil.:)
      Karabuğdayla da çiğköfteyi yapan arkadaşlar var, tadı ve kokusu farklı olabilir. Alternatif olarak çekilmiş mısır ile yapanlarda var. Birde glutensiz irmik var Golda marka (internetten araştırabilirsin) onunlada yapan var. Ben denemedim, sanırım Urfalı olarak iş sana düşüyor.
      Bence en güzeli denemek. Bulabildiğin ürünle dene derim damak tadına en uygun olanda karar kılarsın.
      Sonuçları bana yazarsan sevinirim. Kolay gelsin.:))

      Sil
  4. vildan hanım maderın glutensız mısır bulguru cıktı denedınız mı ? ben kısır yapmaya calıstım ama sıcak suyla ıslayınca hıc pısmedı tekrar ocakta pısırıp yapmak zorunda kaldık fena olmadı dıyelm :)
    merve

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, Ben henüz o markayı denemedim. Doğrudur, mısır bulguru biraz geç şişer ve yumuşar. Yinede güzel olmuştur eline sağlık. :)

      Sil
  5. Meraba vildan hanim. Karabugdayi nasil cekiyoruz? Ben rondoda denedim fakat cok sert oldugu icin hic kuculmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, rondo da iyi çekilmiyor. Kahve değirmenini tavsiye ederim. Piyasada satılan fiyatı uygun elektrikli değirmenler var.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...