20 Mart 2010 Cumartesi

GLUTENSİZ YAŞ PASTA


MALZEMELER
KEK İÇİN
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1/2 SU BARDAĞI SÜT
- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 KAŞIK KAKAO
KREMA
- GLUTENSİZ PUDİNG
- GLUTENSİZ KREM ŞANTİ 
- 1 BARDAK FINDIK KIRIĞI
YAPILIŞI
KEK MALZEMELERİ SIRASIYLA KARIŞTIRILIP YUVARLAK KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜLÜR. 170 DERECE FIRINDA 30 DAK. PİŞİRİLİR.KÜRDAN BATIRILARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİ KONTROL EDİLİR. PİŞEN KEK SOĞUMAYA BIRAKILIR. DİĞER YANDA VANİLYA LI PUDİNG (GLUTENSİZ) PİŞİRİLİR VE SOĞUTULUR.KREM ŞANTİ HAZIRLANARAK SOĞUYAN PUDİNGE KATILIR. BERABERCE ÇIRPILIR. İÇİNE FINDIK KIRIKLARIDA İLAVE EDİLİR.
SOĞUYAN KEK İKİYE KESİLİR.ALT PARCA BİRAZ SÜTLE ISLATILIP HAZIRLANAN KREMADAN SÜRÜLÜR DİĞER PARÇA ÜZERİNE KAPATILIR.SÜTLE ISLATILDIKTAN SONRA KALAN KREMA PASTANIN HER TARAFINA SÜRÜLÜR. İSTEĞE BAĞLI SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN:)

3 yorum:

  1. Merhabalar pastalarda hangi marka krem şanti kullanıyorsunuz. Ben bir türlü glutensizini bulamadım. Markasını söylerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba şu an Türkiyede glutensiz krem şanti için garanti veren firma bulunmamaktadır. Bu yüzden krem şantiyi "etiketler" bölümünden glutensiz krem şanti tarifiyle yapmanızı öneririm.Sevgiler.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...