19 Mart 2010 Cuma

GLUTENSİZ KEK


MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 2 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- YARIM SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- YARIM SU BARDAĞI FINDIK YADA CEVİZ



YAPILŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. YAĞ VE SÜTÜDE KOYUP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.UNLARI VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİYORUZ. ÜZÜM VE CEVİZİ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLANMIŞ KALIBIMIZA DÖKÜP 170 DERECE FIRINDA KAPAĞINI AÇMADAN 25 DK PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.:)

8 yorum:

  1. "Vanilya ve kabartma tozunu ihalenin ediyoruz" ne demek? anlayamadim.
    "Uzum ve cevizi ihalenin edip" ne demek? anlayamadim.

    YanıtlaSil
  2. Vanilya ve kabartma tozu ilave ediyoruz, yani ekliyoruz. Üzüm ve cevizide ekliyoruz. Kolay gelsin..:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba mısır unu kullanmadan bir tarif verirseniz sevinirim.
    Sade klasik kek yapmak istiyorum
    Simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, mısırunu kullanmadan da rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı malzemeleri kullanın un olarak 3 su bardağı glutensiz un kullanacaksınız. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. kabartma tozu ve vanilya colyaka zarari varmi? varsa hangi markayi kullanmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır zararlı değildir. Dr.Oetker marka kabartma tozu, vanilya ve maya glutensizdir. Paketlerinde glutensizdir diye yazar. Kolay gelsin..:)

      Sil
  6. Çok sert bı hamur oldu ole mı oluo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kek kıvamında olacak. Ölçü kaplarınızdan dolayı olmuş olabilir. Sert olduğunda biraz süt ekliyebilirsiniz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...