19 Mart 2010 Cuma

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KURABİYE


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 125 GR MARGARİN
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 2 BARDAK MISIR UNU
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
- KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- ÜZERİ İÇİN SUSAM
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. HEPSİ KARIŞTIRILIP SERT BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. YOĞURURKEN UN TAKVİYESİ YAPABİLİRSİNİZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLIYORUZ.ELİMİZLE ŞEKİLLENDİRİP SUSAMA BANIYORUZ VE TEPSİYE DİZİYORUZ.180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN KURABİYELERİMİZİ UZUN BİR SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRİZ. BU YÜZDEN YOLCULUK EDEN ÇÖLYAKLILAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ALTERNATİFTİR.
AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

  1. tarifi uyguladım. ailem glutensiz olduğunu anlamadı bile. biranda tükeniverdi. afiyetle keyifle yedik. yine enfes bir tarif ve kesinlikle çok başarılı. teşekkür ederim. gül çalışkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım. Bu tür geri dönüşler beni inanılmaz mutlu ediyor. Sevgiler..:)

      Sil
  2. bişey sorcam susamı yağa mı batırıyoruz yoksa hamura direk mi batırıyoruz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ yok, direk hamuru susama batırarak tepsiye alıyoruz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...