3 Ocak 2011 Pazartesi

PUDİNGLİ HAŞHAŞLI PASTA


 

MALZEMELER

- 1 BARDAK ŞEKER
- 200 GR MARGARİN
- BİR FİSKE TUZ
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 YUMURTA
- 1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU

    BU MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YOĞURDUKTAN SONRA HAMURUN DÖRTTE BİRİNİ KENARA AYIRIN.  
    GERİ KALANI YAĞLANMIŞ 26 CM'LİK ÇEMBER KALIBA KENARLARINI 3 CM YÜKSELTEREK YAYIN.
    BİR KENARA AYIRDIĞINIZ HAMURU EN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İÇİN KULLANACAKSINIZ.


İÇ HARCI İÇİN

- 750 ML SÜT
- 2 PAKET VANİLYALI PUDİNG
- 100 GR HAŞHAŞ

   VANİLYALI PUDİNGİ VE HAŞHAŞI SOĞUK SÜTÜN İÇİNE KATIN VE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
   OCAKTAN ALIN 5 DAKİKA KENARDA BEKLETTİKTEN SONRA ÇEMBERDEKİ HAMURUN ÜZERİNE YAYIN.
   ÜZERİNİ BİR KENARA AYIRDIĞINIZ HAMURLA KAPATIN.  (İSTERSENİZ HAMURDAN PARCA PARCA ALIP
   DAĞITABİLİRSİNİZ)
   ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 40 DAK. PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARIP SERVİS YAPMADAN
   ÖNCE İYİCE SOĞUMAYA BIRAKIN.

    AFİYET OLSUN.


4 yorum:

  1. BEN TARİFLERİNİZİ YENI GÖRDÜM EVDE MUTLAKA DENİYECEM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞTIGINIZ İÇİN 7 YILDIR ÇÖLYAK HASTASIYIM ÇOK ÖZLEMİŞTİM REVANİYİ HELVAYI İSMİM ŞENGÜL KARATAŞ .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şengül, aramıza hoşgeldin canım. :)

      Sil
  2. Vildan hanim merhaba pudinglrde onay veren firma var mi acaba hangi markayi kullaniyrsunz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Bu eski bir tarifim. O sıralar Ülker firması onay veriyordu ama şu an yok. Bu yüzden verdiğim puding tariflerinden birini yapmanızı öneririm.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...