23 Ocak 2011 Pazar

YUMOŞ EKMEK (FIRINDA)



MALZEMELER

- 1,5 CUP ILIK SU

- 3 YUMURTA

- 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

- 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

- 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ

- 1,5 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA

- 1 CUP KARABUĞDAY UNU

- 2 CUP SİNANGİL UN



HAZIRLANIŞI

MALZEMELERİMİZİN ODA SICAKLIĞINDA VE TAZE OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ.

UNLARIMIZI KARIŞTIRIP ELEKTEN GEÇİREREK KABIMIZA KOYUYORUZ.

ÜZERİNE ŞEKER VE TUZ SERPİYORUZ.

ILIK SU,YUMURTA,SİRKE VE YAĞ.

EN ÜSTE MAYAYI SERPİYORUZ.

TÜM MALZEMEYİ MİKSERLE 5 DAKİKA KARIŞTIRIYORUZ.

BİR KENARA KOYUP ÜZERİNİ ÖRTEREK 30 DAKİKA BEKLETİYORUZ.

ÖN MAYALANMA TAMAM. ŞİMDİ EKMEĞİMİZİ YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ KALIBIMIZA YAVAŞCA DÖKÜYORUZ. ELİMİZİ ISLATARAK ÜZERİNİ DÜZELTİYORUZ.

TEKRAR MAYALANMASI İÇİN ILIK BİR YERE BIRAKIYORUZ.

HAMURUN ÜSTÜNÜ YÜKSEK BİR KAP İLE KAPATIYORUZ. ÇÜNKÜ ÇOK KABARIYOR. BENİMKİ KALIBIN KENARINDAN BİRAZ TAŞTI.

FIRINI AYARLI OLANLAR YOĞURT PROĞRAMINDA YADA EN DÜŞÜK AYARDA TUTABİLİRLER.

BU KABARMA EVRESİNDE DE 30 DAKİKA BEKLEDİKTEN SONRA PİŞİRMEYE ALIYORUZ.

200 DERECE ISITILAN FIRINDA 35 - 40 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.

FIRIN AYARLARI DEĞİŞİK OLABİLİR. ÜZERİ KIZARINCA BİR KÜRDAN BATIRARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ.

FIRINA SU KABI KOYMAYI UNUTMAYIN.

ÜZERİNİN YUMUŞAK OLMASINI İSTERSENİZ, KIZARMAYA BAŞLADIĞINDA BİRAZ SU PÜSKÜRTÜN.




AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. merhaba,
    ben izmir'den senem.11 yaşındaki kızım çölyak hastası aynı zamanda tip 1 diyabet.kızıma herşeyini yapıyorum tatlısından tuzlusuna kadar fakat karabuğday ununu nereden temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba senem, İzmir de derneğe üğrarsan karabuğday da olmak üzere istediğini temin edebilirsin. Aynı zamanda diğer arkadaşlarla tanışmış olursun. Diğer markalar ve temin etme konusunda da yardımcı olacaklardır. Esenkal..:)

      Sil
  2. bende colyakliyim yakladik 1 ay oldu ogreneli pirinc ve mercimek yiyince cok rshatdiz oluyorum Acaba karabugdayda glüten yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba karabuğday glutensizdir. Yeni teşhis kunulduğunda sıkı diyet gerektirir. Sizi rahatsız eden yiyecekleri de ilk zamanlar keserek deneyin. Sonra yavaş ve az az tüketerek deneyin derim. Sevgiler..:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...