Pastaların üzerine, çizkeklerin ve dondurmaların servisinde harika bir sos oluyor.
Nihayet yaseminmutfakta.blogspot.com arkadaşın bloğunda görünce denemeye karar verdim.
Nefis bir tat, harika bir sos oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 1 CUP (SU BARDAĞI) TOZ ŞEKER
- 1 KUTU KREMA (200 ml) TİKVEŞLİ KULLANDIM.
- 125 GR TEREYAĞ
YAPILIŞI
TENCERENiN İÇİNE ŞEKERİ KOYUYORUZ. HARLI ATESTE SEKERIN ERİMESİNİ BEKLİYORUZ.
ŞEKERİN TAMAMI ERİYİNCE, (Dikkat edelim yanmasın) TEREYAĞINI İÇİNE ILAVE EDIN VE SÜREKLİ HIZLI BIR SEKİLDE KARISTIRIN. ÇIRPMA TELİ İLE DAHA İYİ SONUÇ ALIRSINIZ.
TEREYAĞININ TAMAMEN ERIDIGINDEN EMIN OLDUKTAN SONRA TENCEREYI OCAKTAN ALIN
HEMEN KREMAYI ILAVE EDIN VE SUREKLI KARISTIRARAK PURUZSUZ BIR KIVAM ELDE EDIN.
Hepsi bu kadar. Sosumuz hazır. Biraz ılımasını bekledikten sonra uygun boyutta bir cam kavanoza koyuyoruz.
Üzerine yapım tarihimizi yazıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 3 hafta dayanma süresi var. Krem karamel sosunuz hazır. İstediğiniz tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz.
NOT: Krem karamel çok hızlı yapım aşamaları olan bir sos. Bu yüzden malzemeleriniz yanınızda olsun ve sürekli karıştırın. Yoksa çok çabuk şeker yanabilir. Buda sosumuzu acı yapar.
Afiyet olsun.
vildan hanım, elinize sağlık:) üzerine tarih etiketi yapıştırmanızın amacı nedir? merak ettim:)
YanıtlaSilMerve'ciğim. Sosun 3 hafta dayanma süresi var. Yapım tarihimi yazıp buzdolabına kaldırıyorum. Bu tarihten itibaren 3 hafta içinde tüketmem gerekiyor. Sevgiler.
YanıtlaSil