MALZEMELER
- 1,5 CUP ILIK SU
- 3 YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1,5 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA
- 1 CUP KARABUĞDAY UNU
- 2 CUP SİNANGİL UN
HAZIRLANIŞI
MALZEMELERİMİZİN ODA SICAKLIĞINDA VE TAZE OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ.
ÖNCELİKLE SIVI MALZEMELERİMİZİ EKMEK KABIMIZA KOYUYORUZ. ILIK SU,YUMURTA,SİRKE VE YAĞ.
UNLARIMIZI KARIŞTIRIP ELEKTEN GEÇİREREK YARISINI KABIMIZA KOYUYORUZ. ÜZERİNE ŞEKER VE TUZ SERPİYORUZ.
ÜZERİNE KALAN UN KARIŞIMINI DÖKÜYORUZ. EN ÜSTE MAYAYI SERPİYORUZ.
EKMEK KABIMIZI MAKİNAMIZA YERLEŞTİRİP PİŞİRİYORUZ. (BENİM MAKİNAM SİNBO 1. PROGRAMDA 900 GR EKMEK VE KOYU RENK KABUK İLE PİŞİRDİM. )
HER TÜRLÜ MAKİNADA NORMAL EKMEK PROGRAMINDA RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ.
SONUÇ BENCE MÜKEMMEL OLDU.
YUMUŞACIK BİR EKMEK OLDU.
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
AFİYET OLSUN.
yumoş yumoş görünüyor ablacımm.
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgilerimle
vildan hanım denedim tarifinizi... karabuğday unum bitmişti, ben de sadece sinangil ile yaptım... aslında aşağı yukarı aynı tarifi kullanıyordum ve sadece birkaç küçük değişiklik olmuş oldu bu tarifle ama çok güzel oldu... bu kadar küçük farkların tadını böyle değiştireceğini düşünmezdim... çok beğendim:)
YanıtlaSilEline sağlık Merveciğim.Haklısın bende sürekli yeni tarifler deneyerek değişik lezzetler yakalamaya uğraşıyorum. Amacımız çölyaklılarında istediklerini yiyebilmeleri.
YanıtlaSilmerhaba Vildan hanım, tarif icin cok tesekkurler, ama bu tarif Glutenli :((
YanıtlaSilTurkan
t1_hazar@hotmail.com
karabuğday ununda gluten yok o yüzden tarif glutensiz
SilVildan Hanım, iyi ki böyle bir siteniz var. Yalnız benim glutensiz ekmeklerim sizinki gibi olmuyor. Hemen hiç kabarmıyor, içleri de hamur gibi kalıyor. Benim makinem farklı. Her programı denedim, sonuç değişmedi. Tecrübeli biri olarak, nerede yanlış yapıyor olabilirim, bir fikir verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilTarife aynen uyduğun takdirde olmaması imkansız. Makinanın markası ne acaba? Birde kullandığın malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı.
YanıtlaSilCup dediğiniz ne acaba?
YanıtlaSilEkmek makinalarında kullanılan bir ölçü birimi. Yaklaşık 1 su bardağı ediyor.
SilVildan hanım merhabalar, ben de aynı tarifi makinemde yaptım ama hem unlar yeterince karışmadı hem de ekmek pişmedi.Makinem Arçelik k2705.Sizinki nedir acaba??
SilBenim makinem Sinbo. Bence unları dışarıda harmanlamamışsın. Tarifde de belirttim. Unları dışarıda karıştırıp öyle makineye koyacaksın. İlk zamanlarda mutlaka aksilikler oluyor. Denemeye devam et, mutlaka başaracaksın.
Silbu tarifi fırında yapsak nasıl olur
YanıtlaSilOlur tabiiiki. Ben fırındada yapıyorum.Kolay gelsin.
Silpeki bunu kaç derece ve ne kadar sürede pişirmeliyim fırında
SilAynı tarifi fırında olarak vermiştim. 200 derecede ve 35-40 dakika. Ama fırından fırına farklılık gösterebilir. En güzeli kendiniz takip ederek ayarları bulacaksınız.Kolay gelsin..
Silmerhaba Vildan Hanım öncelikle tarifleriniz için çook teşekkürler, hastalığı öğrenince bir daha hiç börek çörek yiyemem diye üzülmüştüm. Karabuğday ununu ben doktoruma ve birkaç kişiye daha sordum ama olmaz dediler, yani kullanmamız gerekiyomuş. bu tarifinizde onun yerine gene sinangil kullansak olur mu
YanıtlaSilMerhaba canım,
YanıtlaSilKarabuğday unu glutensizdir. Yazını okuduğumda maalesef üzüldüm. Hala çölyak ve gluten konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan doktor ve diyetisyenlerimiz var....
Ben özellikle yanlış yönlendirmemek için dikkat ediyorum. Karabuğdayın glutensizliğini İstanbul Çölyak Derneği, Ankara Çölyak Derneği ve İzmir Çölyak Derneği onaylamıştır.
Canım ,sana nacizane tavsiyem bulunduğun yere yakın derneklerden biriyle irtibata geçmen. Bloğumun üzerinde sağ üst köşede dernekler yazısı var. Tıklayıp girersen irtibat adres ve tel. numaralarını bulabilirsin.
Sinangil unuyla deneme fikrine gelince, olur tabii. Yukarıdaki yorumları okursan Merve karabuğday ununu bulamadığından sinangil ile yaptığını ve çok iyi sonuç aldığını yazmış.
Aslında benim unları karıştırma nedenim de bazı arkadaşlara dokunuyor olması. Sinangil nişasta ağırlıklı bir un. Bu yüzden sindirimi zor. Bir de diyabetli olan arkadaşlarımız var. Karabuğday oldukça faydalı ve kaliteli bir un.
Tercih size kalmış tabii. Sevgiler..:)
Vildan hanim merhabalar. TarifinizI iki kez denedim. Birincisinde sadece sinangil un ile. Ikincisinde karabugday unu da ilave ettim. Ilkinde kek kicaminda bir hamur olmustu. Ekmegim guzel oldu ama gozenekleri buyuk. Biraz kek gibiydi. Bunda ise hamurun kivami sert oldu. Makine hamuru toparlayamadi. Buraz su daha ekledim. Bu yuzden cok kabarmayan bir ekmegim oldu. Bu ekmek hamurunun kivami nasil oluyor acaba. Kek hamuru gibi mi yoksa normal ekmek hamuru gibi mi. Cevabinizla yeniden denemek istiyorum.
YanıtlaSilMerhaba canım, tariflerde un ve sıvı miktarı veya cinsi değişti mi sonuç hakkında bir şey söylemek zor oluyor. Özellikle glutensiz unlarda. Burada paylaştığım tariflerimde deneyip olumlu sonuçlar aldığım tariflerim. Bu yüzden tavsiyem tarife ve ölçülere sadık kalman. Hamur kıvamı da ekmek hamuru kıvamında olacak.Ölçüler ona göre ayarlanmıştır.Sevgiler.:)
Sil